Lyssna på sidan Lyssna

Första soldaterna till återetablerade I 21

BIld: I 21 Västernorrlands regemente

Nu har de första soldaterna som ska göra sin värnplikt på I 21 i Sollefteå och Östersund ryckt in. Det är åtta KB-elever som ska göra 15 månaders värnplikt.

Inryckningen skedde på I 19 i Boden där I 21:s KB-elever kommer att genomföra sina första månaders grundutbildning tillsammans med KB-elever från övriga förband i Falun, Arvidsjaur och Boden.

I sommar kommer de ut till sina ”hemförband” för att ta emot årets omgång med värnpliktiga. Av de åtta KB-eleverna till I 21 Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår kommer tre att göra sin värnplikt i Sollefteå och fem i Östersund.

Under de första veckorna är det mycket nytt att ta till sig för de värnpliktiga.

- Det är en stor omställning jämfört med det ”civila livet”, men än så länge har jag fått ett positivt intryck, säger Ludwig Bjurling från Stockholm som är en av tre grabbar som nu ska göra 15 månaders värnplikt på I 21, först några månader i Boden och därefter i Sollefteå.

I och med inryckningen av KB-eleverna är nu I 21 Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår ett steg närmare att komma igång med utbildning av värnpliktiga tjejer och killar.- Etableringen av I 21 i Sollefteå och Östersund fortgår enligt plan och det ser positivt ut såväl i Sollefteå som i Östersund, säger regementschefen på I 21 överste Jonas Karlsson