Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Det är hos Medborgarservice du hamnar när du ringer till kommunens växeltelefon 0620 - 68 20 00. Vi svarar på dina frågor så långt det är möjligt. Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp av Post- och telestyrelsens (PTS) kostnadsfria samtalsförmedlande tjänster Texttelefoni.se, Teletal eller Bildtelefoni.net

Om din fråga är omfattande kan det bli aktuellt för Medborgarservice att själv få frågan besvarad via en tjänsteman innan du i din tur kan få ett svar.

Vi gör allt vi kan för att du ska få hjälp och svar på dina frågor fortast möjligt.

Du kan chatta eller ringa oss med din fråga så besvarar vi dig så snabbt som möjligt under arbetstid. Men du kan mejla oss din fråga dygnt runt och du få svaret inom 2 - 4 arbetsdagar.

Välkommen till Medborgarservice!

Kontakta oss via Texttelefoni.se

Texttelefoni.se förmedlar samtal på svenska mellan text och tal, och på engelska mellan text och tal. Den samtalförmedlande tjänsten möjliggör för personer som kommunicerar via text och personer som använder tal att ringa till varandra. Tjänsten passar även hörselseskadade som gärna pratar själva och hörande som har talsvårigheter. Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

SIP: texttelefon@texttelefoni.se

Analog texttelefon: 020-600 600

Telefon: 020-600 650

Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via tjänsten hemsida eller mobilappen som finns tillgänglig på Google Play och App Store.
Mer information om Texttelefoni.se hittas på www.texttelefoni.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Texttelefoni app för Iphone, IPad
Texttelefoni app i Playstore för Android enheter

Kontakta oss via Teletal

Teletal är en samtalsförmedlande tjänst för alla som behöver hjälp och stöd i telefonisamtal. De samtalande partner har direktkontakt med varandra och en samtalstolk ger stöd vid behov, till exempel med att komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstöd eller att anteckna vad som sägs. Teletal tolkar endast på svenska och tjänsten är kostnadsfri.

Telefon: 020-22 11 44

Mer information om Teletal hittas på www.teletal.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss via Bildtelefoni.net

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade.

Tjänsten är kostnadsfri och du kan använda den så mycket du vill. Tjänsten är öppen dygnet runt - året runt!

SIP: tolk@tolk.sip.nu

Telefon: 020-28 00 20

Mer information om Bildtelefoni.net hittas på www.bildtelefoni.net Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt