Lyssna på sidan Lyssna

SMS-tjänst för varningar och driftstörningar

SMS-direkt är en SMS-tjänst som riktar sig till dej som äger en fastighet i kommunen eller på annat sätt använder kommunens tjänster som vatten, avlopp eller renhållning. Med tjänsten kan du få information eller varningsmeddelande vid olika akuta driftstörningar inom den tekniska verksamheten (Vatten, avlopp och sophämtning).

Hur fungerar tjänsten?

Du som är skriven på en adress i Sollefteå kommun och har en mobiltelefon som är registrerad på denna adress kommer att kunna få meddelanden. SMS-utskicket kan komma vilken tid som helst på dygnet. Det betyder alltså att exempelvis en mobiltelefon som är registrerad av arbetsgivaren det vill säga en tjänstetelefon kommer inte att få meddelandet, då den ursprungligen är registrerad på företaget/arbetsplatsen.

SMS-meddelanden kan riktas antingen till abonnenter i ett helt samhälle eller till invånare inom ett visst postnummer men också specifikt riktat till en begränsad del av en ort eller bara en berörd gata. På så sätt får enbart de som berörs av händelsen informationen.

Hur har vi fått ditt nummer?

Ditt mobilnummer hämtas från din teleoperatörs databas. Du kan söka på ditt mobilnummer för att se om vi redan når dig på detta sätt. Det gör du genom att skriva in ditt nummer i formuläret här nedan.
SMS-utskick görs enbart vid driftstörningar och används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Kan jag registrera fler nummer?

Du kan registrera fler nummer, vilket kan vara bra för dig som:

  • enbart har tjänstetelefon
  • äger flera fastigheter
  • har fritidshus i kommunen
  • har ett oregistrerat kontantkort

I formuläret längst ner kan du registrera flera nummer.

Kan jag avregistrera mig för SMS-utskick?

Du har också givetvis möjligheten och rätt att avregistrera dig i detta register om du eller en familjemedlem önskar att avstå från dessa meddelanden. Det görs i samma formulär längst ner på denna sida.

Om jag inte har en mobil?

Då kan du få SMS:et skickad till dig som talsvar. Det går också att i formuläret e-post och få meddelanden den vägen istället. Denna tjänst ska ses som ett komplement till våra övriga informationskanaler.

Formulär