Lyssna på sidan Lyssna

Höga Kusten Landsbygdskonferens 2024

25-26 september genomförs Landsbygdskonferens Höga Kusten 2024. Anmäl ditt intresse redan idag!

Landsbygdskonferens Höga Kusten genomförs i samarbete mellan kommunerna Kramfors, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik och Leader Höga Kusten. På konferensen är alla som är engagerade i landsbygdsutveckling och brinner för sin ort välkomna. Träffa och nätverka med politiker, föreningar, företag, tjänstemän samt ungdomar från hela Höga Kusten.
Tillsammans utvecklar vi framtidens landsbygd!

Datum: onsdag 25 september, torsdag 26 september
Plats: Hotell Hallstaberget

Programmet är inte helt spikat än, men några programpunkter är klara!

  • Emma Sundh välkomnar oss in i framtiden. Är vår samtid verkligen så himla bra? Och hur ser en vettigare framtid ut- inom planetens gränser?
  • Boende på landsbygden: Kaxås projektet berättar om deras resa från en bygd med 100 invånare till 270 invånare inom några år, genom att bygga ett helt nytt samhälle.
  • Ungas landsbygd! Hur kan vi skapa en landsbygd där unga hörs, trivs och kan påverka? Vad säger ungdomarna själva?
  • Evenemangens betydelse för landsbygden: hur kan vi hjälpas åt att utveckla våra evenemang för en levande landsbygd? Flera evenemang, stor och små, delar med sig av sina erfarenheter.
  • Beredskap, klimat och engagemang. Klimatpsykologerna föreläser om varför vi inte gör mer för att ställa om fast vi vet att vi borde- och hur vi kan vända på trenden.

 

Få ett mejl när anmälan är öppen!

Vi kontaktar dig när du kan anmäla dig till Landsbygdskonferensen 2024. 
Kontakt