Lyssna på sidan Lyssna

Vuxen på stan Sollefteå

Kommunens verksamheter (socialtjänst och ungdomsverksamhet) har fältarbete under särskilda evenemang och vissa kvällar då fler ungdomar än vanligt förväntas vara ute.

Med fler vuxna förebilder ute ökar tryggheten för unga människor som rör sig ute på helgkvällar. Därför vill kommunen också samverka med föreningar för att öka tryggheten för våra unga som är ute på helgkvällar.

Samverkan med föreningar

Föreningar kan få ett bidrag på 1500 kr/tillfälle för att gå som vuxna på stan. Bidraget ska gå till en aktivitet för barn och ungdomar i föreningens regi. Att gå som vuxen på stan handlar om att bara vara där, synas, ge omtanke, kanske fråga hur någon mår och lyssna, helt enkelt att vara en trygg vuxen

För att ta på er ett pass behöver ni vara minst tre personer över 25 år. Ett pass innebär att vara ute 3 timmar mellan kl. 20.00-01.00.

Föreningen måste anmäla intresse och invänta bekräftelse på att ni tilldelats passet. Intresseanmälan sker via e-tjänsten nedan.  Ni kan anmäla intresse till högst 2 pass åt gången. Bidraget betalas ut efter att passet är genomfört.

Föreningens intresseanmälan med kontaktuppgifter kommer att lämnas till områdespolisen så var noga med att ange korrekt kontaktuppgifter till ansvarig person.

Datum som är möjliga att anmäla intresse för:

  • Fredag 26 juli - Nipyran centrala Sollefteå
  • Lördag 27 juli Nipyran centrala Sollefteå
  • Fredag 13 september - Lastbilsträffen Ramsele
  • Lördag 14 september - Lastbilsträffen Ramsele

Använd e-tjänsten nedan för intresseanmälan. Inloggning med e-legitimation krävs. Läs mer om e-legitimation i Relaterad information.

Kontaktperson vid eventuella frågor: Cecilia Ingelsson Lydig
E-post: cecilia.lydig@solleftea.se
Telefon: 0620 - 68 20 00