Lyssna på sidan Lyssna

Vuxen på stan Sollefteå

Ökad vuxennärvaro förebygger brott och skapar en social trygghet. Med fler vuxna ute ökar tryggheten för unga som befinner sig i centrala Sollefteå under fredag- och lördagkvällar.

Samverkan med föreningar

Föreningar kan erhålla ett bidrag på 1500 kr per tillfälle, bidraget ska gå till en aktivitet för barn och ungdomar i föreningens regi. Minst tre personer över 25 år per förening och varje tillfälle (kl. 20-23 alternativt kl. 21-24)

Syftet är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet ute bland unga människor när dom rör sig ute på helgkvällar. Ökad vuxennärvaro förebygger brott och skapar en social trygghet. Det handlar om att vara där, synas, ge omtanke, kanske fråga hur någon mår och lyssna, helt enkelt att vara en trygg vuxen.

Ni som föreningsrepresentant måste anmäla intresse samt invänta bekräftelse på att ni tilldelats passet för att bidraget ska kunna betalas ut. Intresseanmälan sker via e-tjänsten nedan.

Föreningens intresseanmälan med kontaktuppgifter kommer att lämnas till områdespolisen så var noga med att ange korrekt kontaktuppgifter till ansvarig person.

Datum som är möjliga att anmäla intresse för:

Just nu finns inga datum att anmäla intresse till.

Använd e-tjänsten nedan för intresseanmälan. Inloggning med e-legitimation krävs. Läs mer om e-legitimation i Relaterad information.

Kontaktperson vid eventuella frågor: Cecilia Ingelsson Lydig
E-post: cecilia.lydig@solleftea.se
Telefon: 0620 - 68 20 00