IT-säkerhet för alla

Väldigt många av oss använder sociala medier enligt undersökningen Svenskarna och internet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är på sociala medier vi umgås med vänner, läser nyheter, följer kändisar och människor med samma intressen som oss själva. Men det finns en baksida – lär dig hur du kan surfa tryggt.

De digitala hoten är ständigt närvarande i våra uppkopplade liv. Facebook-bluffar, infekterade mejlbilagor och spion­appar har blivit en del av vår vardag. Vi måste hela tiden vara på vår vakt för att inte läcka lösenord, förlora filer eller drabbas av virus.

Kolla in föreläsningen med Karl Emil Nikka som länge jobbat med utbildning om teknik och IT. Han är författare till ”Hur funkar det?-serien” och ”Bli säker!” han är även återkommande säkerhetskrönikör i Datormagazin och Aktuell Säkerhet.

Internetstiftelsen

Läs om hur undviker bedragare på internet och skyddar dig själv genom att lära dig tjuvarnas knep, och hur du surfar, shoppar och loggar in på ett säkrare sätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Grundutbildning i informationssäkerhet (Disa) En introduktion i informationssäkerhet och på så sätt komma närmare att minska glappet mellan digitaliseringens möjligheter och risker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till toppen