Lyssna på sidan Lyssna

Ärebo

Ärebos särskilda boende ligger centralt i det natursköna Långsele med både Faxälven, skola, camping, restauranger och butiker på gångavstånd. Ärebo upplevs av många som ett trivsamt och ombonat boende. Här finns 30 lägenheter fördelade på två våningsplan, samt möjlighet till parboende.

Vi har omvårdnadspersonal på plats dygnets alla timmar. I varje lägenhet finns ett litet pentry samt en handikappanpassad toalett med dusch. Trygghetslam liksom höj- och sänkbar säng ingår. Eftersom det är ditt privata boende möblerar du med egna möbler, gardiner och allt i övrigt du vill ha i din bostad.

För att kunna flytta till Ärebo särskilda boende behöver du först ansöka om särskilt boende hos biståndshandläggaren som du når via kommunens växel och få det beviljat.

Alla måltider serveras i den gemensamma matsalen om så önskas. Förutom frukost, middag och kvällsmat, severas förmiddags- eftermiddags- och kvällsfika. Besökande kan till självkostnadspris äta tillsammans med dig. Maten som severas kommer från vårat eget kök, som har personal på plats.

Vi tar alla tillfällen för att fira och äta något gott tillsammans. Det kan vara allt från en finare trerätters middag, våffeldagen eller till att vi grillar korv eller kolbullar ute på vår gård.

Ärebo har trevliga utrymmen för social samvaro. I anknytning till stora matsalen finns vårt "vardagsrum" med tv, dvd och tidningar. Vi har även två mindre matsalar, ett stort umgängesrum för både vardag och fest, samt ett rum där anhöriga har möjlighet att övernatta. Vi har en utegård med blommor och bärbuskar, där vi gärna tillbringar tid när vädret tillåter. I källarplan finns ett gym och både frisör och fotvårdare kommer regelbundet till Ärebo.Vi har en god samverkan med olika frivilighetsorganisationer, studieförbund, Röda korset, Kyrkan, skolan och biblioteket, vilket öppnar för nya kontakter och möjlighet till aktiviteter för dig som bor hos oss.

Ärebo har en träffpunkt som är öppen dagligen måndag-fredag. Träffpunkten erbjuder aktiviteter som du är välkommen att delta i. Aktiviteterna kan vara allt från bingo, musikunderhållning, chi-ball, läsecirklar, gymnastik, till sällskapsspel. Vi har en kompetent och välutbildad omvårdnadspersonal, vars mål är att du ska uppleva trygghet och få en god omvårdnad hos oss. Du kommer att erbjudas två egna kontaktpersoner från personalen. De är viktiga personer för hur din vardag kommer att utformas.

Tanken är att du ska kunna ta upp speciella frågor och önskemål som har betydelse för ditt välbefinnande med dina kontaktpersoner. Vi finns alltid här för dig och dina närstående och försöker att vara lyhörda för dina individuellla behov.

Det finns bussförbindelser mellan Ärebo och Sollefteå.