Lyssna på sidan Lyssna

Kretsloppet - Kerstin Paillard

21 januari - 5 mars 2022

Kretsloppet

Januari. Vinterlandskap. Jag åker över Höga Kusten Bron, i den tjocka vinterdimman sticker en svart ö fram. Mörk, mystisk, fascinerande. Skarvarnas ö.Naturen. Norrlands landskap, fauna och flora. I mitt arbete funderar jag över vår plats och vårt förhållande till vår omvärld och miljö, vikten av samspelet mellan oss och naturen, hur vi påverkar vår tillvaro och präglas av allt vi ser och upplever.

Pigment. Jag experimenterar med processerna och gränserna av pigment, som jag bearbetar med fingrar och händer direkt på underlaget (linneduk, akvarellpapper, koppartryckpapper, trä, blad och blommor). En fysisk och taktil relation till materialet, en intensiv och specifik gest, ett arbete som jag gärna producerar i serier, med en metodisk upprepning i form och färg, en begränsad palett.

Repetitionen. Som en gammal skiva som spelas om och om igen, som ett fascinerande skådespel.

Träd som sträcker sina brutna och bara grenar i en dramatisk och graciös rörelse, skulpturala fåglar i en orkestrerad dans, en ensam stol som en metafor för människans närvaro, en speciell stämning som balanserar mellan beundran och tragedi.

KerstinPaillard1

Kontakt