Apotekshuset - konst och kultur

Apotekshuset från gågatan. Röd tegelfasad med tinnar och torn.

OBS! Ändrade öppettider

Öppet: torsdag - lördag 11:00 - 15:00, möjlighet att se utställningarna övrig tid ring 0620-682263 så bokar vi en tid som passar.

Aktuella utställningarna är:

Emil Österholm - krukor, askfat och makramé

Lena Norenius - Återkomst

Mönster och formspråk - ur kommunens konstsamling

Bilder av Viktor Lundgren - 1930 till 1940-tal

Nallar - ur Yngve Sundqvists leksakssamling

Helmer Osslund - ur kommunens konstsamling

Upplev en kulturskatt i Sollefteå stad!

Intressanta utställningar komletteras med evenemang, bildverkstad för pedagogisk verksamhet, workshops och "prova på" kvällar.

Våra utställningar och aktiviteter ska visa på bredden, där konstens alla former, uttryck och arter synliggörs. Kvalitet, innovation och tillgänglighet genomsyrar verksamheten och vi ska fungera som en samlingspunkt och kulturell arena.

Aktuellt

Ett samtal om Viktor Lundgrens fotografiska resa
Lördag 25 mars kl. 13.00-14.00

I samband med utställningen "Bilder av Viktor Lundgren 1930-1940" samtalar antikvarie Jonas Byström från Västernorrlands museum med Björn Grankvist om Viktor Lundgren

Plats: Tornrummet, Apotekshuset - konst och kultur
Arr: Västernorrlands museum och Apotekshuset konst & kultur
Utställningen pågår till 11 januari 2024.
Varmt välkomna.

Viktor Lundgren


 

Helmer Osslunds målningar restaurerade
I blårummet hänger kommunens samling av Helmer Osslunds målningar. Sex av målningarna har under en längre tid varit på Västernorrlands Museum för restaurering och konservering. Nu är de tillbaka i Apotekshuset håller för att nu hängas upp i Blårummet.

En av målningarna som restaurerats är Islossning i Faxälven, från 1917. Den är målad på smörpapper och färgen som hade släppt från papperet ligger nu åter på plats. Välkommen att se denna vackra målning och många fler!

Islossning i Faxälven

Ny profil - Ah!
Designern Michael Hardt har skapat vår nya identitetsprofil som är under lancering. Profilen kan redan nu ses ovanför vår entrédörr.

entrédörr med profillogga

Vid entrén finner du vår reception med en konstshop. Förutom konstlitteratur, kulturarvsskrifter och konstkort så innehåller konstshopen framförallt konst och konsthantverk från våra utställare.

I konstshopen har vi även skapat plats för en ”pop-upp” försäljning. Denna yta är vikt för konsthantverkare, småföretagare och UF-företagare. Platsen kan hyras för endast 200kr/dag eller 10% av försäljningen. Max 5 dagar /månad beroende på efterfrågan. Den som hyr ansvarar själv för passning och försäljning.

Är du intresserad och vill veta mer hör av dig till 0620-682263 eller maila till apotekshuset@solleftea.se


Kontakt