Lyssna på sidan Lyssna

Apotekshuset - konst och kultur

Apotekshuset från gågatan. Röd tegelfasad med tinnar och torn.

Öppettider

Midsommarafton stängt.

Tisdag: 10.00-15.00

Onsdag: 12.00-18.00

Torsdag: 10.00-15.00

Fredag: 10.00-15.00

Lördag: 11.00-15.00

Öppet fr.o.m. 12/9 torsdag fredag och lördag kl 11-15

Aktuella utställningarna är:

Kerstin Strandberg - Markens minnen

Sven-Olof Lingwall - ur kommunens konstsamling

Cirkus - ur Yngve Sundqvists leksakssamling

Helmer Osslund - ur kommunens konstsamling

Upplev en kulturskatt i Sollefteå stad!

Välkommen till Apotekshuset - konst & kultur, en konsthall och kulturell arena belägen i Sollefteå stad.

På Apotekshuset kan du uppleva intressanta utställningar som kompletteras med olika evenemang och aktiviteter. Vi strävar efter att visa bredden inom konsten, där alla former, uttryck och arter får synas och uppmärksammas. Genom att erbjuda utställningar av hög kvalitet vill vi skapa en inspirerande och tillgänglig miljö för våra besökare.

För att främja konstens betydelse i samhället erbjuder vi även en bildverkstad för pedagogisk verksamhet. Här kan barn och unga delta i workshops för att utforska sin kreativitet och lära sig mer om konstens olika tekniker och uttryckssätt. Genom att samarbeta med skolor kan vi erbjuda skräddarsydda workshops och aktiviteter som passar elevernas åldrar och intressen. Är du pedagog på en av kommunens skolor är du välkommen att kontakta oss för ett besök med din skolklass.


Aktuellt

Vernissage
berättarkväll

Helmer Osslunds målningar restaurerade
I blårummet hänger kommunens samling av Helmer Osslunds målningar. Sex av målningarna har under en längre tid varit på Västernorrlands Museum för restaurering och konservering. Nu är de tillbaka i Apotekshuset håller för att nu hängas upp i Blårummet.

En av målningarna som restaurerats är Islossning i Faxälven, från 1917. Den är målad på smörpapper och färgen som hade släppt från papperet ligger nu åter på plats. Välkommen att se denna vackra målning och många fler!

Islossning i Faxälven

Ny profil - Ah!
Designern Michael Hardt har skapat vår nya identitetsprofil som är under lancering. Profilen kan redan nu ses ovanför vår entrédörr.

entrédörr med profillogga

Vid entrén finner du vår reception med en konstshop. Förutom konstlitteratur, kulturarvsskrifter och konstkort så innehåller konstshopen framförallt konst och konsthantverk från våra utställare.

I konstshopen har vi även skapat plats för en ”pop-upp” försäljning. Denna yta är vikt för konsthantverkare, småföretagare och UF-företagare. Platsen kan hyras för endast 200kr/dag eller 10% av försäljningen. Max 5 dagar /månad beroende på efterfrågan. Den som hyr ansvarar själv för passning och försäljning.

Är du intresserad och vill veta mer hör av dig till 0620-682263 eller maila till apotekshuset@solleftea.se


Kontakt