Lyssna på sidan Lyssna

Etablera eller flytta ditt företag hit

Sollefteå

Funderar du på att etablera eller flytta ditt företag till Sollefteå kommun? Här finns goda förutsättningar för att starta och etablera företag.

På två före detta regementsområden i staden, Nipan och Hågesta, har en stark utveckling skett i och med skapandet av två företagskluster. Fastighetsägarna är kreativa och öppna för lösningar; allt för att skapa plats för fler och här finns möjligheter att nyttja för dig som vill etablera eller flytta företag.

Försvarsmaktens återetablering i Sollefteå är en viktig motor för fortsatt tillväxt och regementets framtidsplaner banar väg för ytterligare utveckling.

Tillväxt i hela kommunen

Strax utanför Sollefteå stad, i Långsele, ligger Hamreområdet där Uniper planerar för produktion av grönt flygbränsle. Satsningen är stor och innebär möjligheter för lokala entreprenörer och framtida möjligheter för ytterligare expansion och utveckling i området. Även västraområdet i kommunen växer och utvecklas i och med satsningar på ett nytt hotell i Junsele med allt vad det innebär.

Eltillgång en nyckel för hållbar tillväxt

Kommunens stora yta bidrar till möjligheter att etablera större verksamheter. Tillgången till ström, gör också energiintensiva etableringar möjliga. Sollefteå kommun är nämligen Sveriges näst största vattenkraftsproducent med 26 kraftstationer. I kommunen finns även vindkraft och enligt statistik från 2022 är Sollefteå Sveriges 3:e största vindraftproducent.

Låter detta intressant? Kanske vill du veta mer?
Kontakta oss så bokar vi ett möte och tar med oss relevanta kontaktpersoner.

Här kan du läsa om hur det är att besöka, bo och jobba i Sollefteå kommun gosolleftea.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Thomas Östlund - Näringslivschef
Telefon 070-211 15 38
E-post thomas.ostlund@solleftea.se

Johan Olsson - Näringslivsutvecklare
Telefon 070-713 49 06
E-post johan.olsson@solleftea.se

Jan Röhlander - Näringslivsutvecklare
Telefon 073-180 01 58
E-post jan.rohlander@solleftea.se

Hans PahlinProjektledare
Militär etablering samt elintensiv verksamhet.
Telefon 070-100 91 82
E-post hans.pahlin@solleftea.se

Allmänna frågor om elintensiva etableringar: energidalen@solleftea.se

Mikael Näsström – Tillväxtchef
Telefon 070-517 76 21
E-post mikael.nasstrom@solleftea.se