Lyssna på sidan Lyssna

Nyckelfri hemtjänst ökar tryggheten

Nyckelfri hemtjänst ökar tryggheten och förbättrar servicen för den som har hemtjänst. Hemtjänstens nycklar ersätts av en digital nyckel och du som har hemtjänst kan fortsätta att använda din nyckel.

Du som har hemtjänst eller trygghetslarm och idag har lämnat nycklar till hemtjänsten kommer att få ett låstillbehör monterat som gör att hemtjänsten kan öppna med en digital nyckel. Ditt lås kommer att vara kvar och du kommer att använda din nyckel, precis som vanligt.

Fördelar för dig som har hemtjänst

Fördelarna för dig som har hemtjänst är många. Bland annat,

  • Hjälpen kommer snabbare när du larmar eftersom närmsta personal kan komma direkt, utan att behöva hämta rätt nyckel.
  • Du behöver lämna ut en nyckel till hemtjänsten.
  • Hemtjänstens nyckelhantering blir säkrare vilket ökar din trygghet.
  • Du fortsätter använda din nyckel som vanligt.

Det här är nyckelfri hemtjänst

Nyckelfri hemtjänst innebär att hemtjänsten inte längre behöver hantera vanliga metallnycklar. Istället använder hemtjänsten en digital nyckel som laddas med rätt behörighet, det vill säga till vilka lås nyckeln ska passa, inför varje arbetspass. När arbetspasset är slut upphör nyckeln att fungera.

Den digitala nyckeln passar till ett tillbehör som vi monterar för dig. Låstillbehöret sätts utanpå ditt vanliga lås så att du själv använder din vanliga nyckel. För dig själv kommer det inte att vara någon skillnad.

Det monterade låstillbehöret kräver varken el, internet eller batteri och fungerar också vid strömavbrott.

För dig som personal

För dig som arbetar inom hemtjänsten innebär digitala lås en enklare arbetsdag. Du behöver inte längre hantera stora nyckelknippor eller åka fram och tillbaka till hemtjänstlokalen för att hämta rätt nyckel. Dina behörigheter finns i din nyckel när du börjar ditt pass och upphör att gälla efter att ditt pass är slut. Samtidigt loggas alla besök vilket gör det lätt att se vem som fått besök och när.