Lyssna på sidan Lyssna

Parkrun / Rollatorrun

Under några dagar under maj och juni arrangerar vi Parkrun/ Rollartorrun i Sollefteå tillsammans med andra föreningar.

Vad är Parkrun / Rollatorrun?

Ett kostnadsfritt, underhållande och trevligt event på 1,6 - 4,5 km för alla. Du kan springa, jogga, gå, krypa eller bara titta - alla är välkomna. Evenemangen arrangeras tillsammans med föreningar och andra eldsjälar.

När?

18/5, 1/6 och 15/6. Arrangemangen den 18/5 och 1/6 arrangeras tillsammans med I21 IF Skidskytte! Vill du vara arrangör den 15/6, kontakta majed.safaee@solleftea.se

Tid?

Starten går 09.30

Var?

Vi börjar vid pumptrackbanan i Sollefteå.

Hur går banan?

Du har fullständig frihet att välja hur långt du vill delta. Tanken är att du antingen går, joggar eller springer fram och tillbaka längs Ingrid Thulin-stigen (1,6 km), eller om du föredrar en längre sträcka, kan du också ta en runda runt Hågestaön (4,5 km).

Vad går det egentligen ut på?

Syftet är att helt enkelt röra på sig tillsammans med andra. Det handlar inte om att vara snabbast eller tävla mot varandra, utan snarare om gemenskap och det roliga i att utöva fysisk aktivitet tillsammans. Parkrun /Rollatorrun är också ett sätt att uppmuntra till en mer hälsosam livsstil och inspirera människor att vara aktiva. Det är ett evenemang som uppmuntrar till deltagande av alla åldrar och förmågor, från barn till äldre personer med rollatorer.

Vad kostar det att delta?

Ingenting – det är gratis!

Hur snabb måste jag vara för att delta?

Parkrun/Rollator Run ska vara en rolig upplevelse. Huvudsyftet med evenemanget är att locka fler människor att komma ut och röra på sig precis så mycket de vill, tillsammans med andra. Det är en social aktivitet och samtidigt ett tillfälle att njuta av utomhusvistelse. Du har friheten att välja din egen hastighet. Oavsett om du vill utmana dig själv och sätta ett nytt världsrekord eller om du föredrar att ta med en termos för en lugn promenad och njuta av en kopp kaffe på en parkbänk – allt är lika välkommet.

Post Run Coffee

Efter loppet kan alla som vill sammanstråla vid en gemensam hållplats för lite kaffe. Vi återkommer med mer information inför respektive event.

Vill du arrangera en Parkrun/ Rollatorrun?

Det krävs inte mycket för att arrangera ett liknande event. Det är bra om du har tillgång till en park eller ett grönområde där du kan hålla loppet. Sedan är det bara att marknadsföra eventet. Vill du ha hjälp eller vill du vara med som arrangör på ett av evenemangen så kontakta majed.safaee@solleftea.se