Lyssna på sidan Lyssna

Fira en säker valborg!

En vädjan till alla vårdnadshavare är i år göra ett tillägg till det årliga ”valborgssnacket” med barn och ungdomar. Berätta om vikten att undvika stora folksamlingar samt att träffa personer som de i vanliga fal inte umgås med.

Trots distansundervisning ser vi en ökning av antalet fall av covid19 hos ungdomar i gymnasieåldern samtidigt som det spekuleras i ungdomar som planerar att samlas på olika platser under valborg. Det är något som vi hoppas att ni kan hjälpa oss att avstyra. För även om barn och ungdomar generellt inte blir väldigt sjuka kan de smitta andra i hushållet.

Var noga med att följa de skärpta lokala restriktionerna genom att t.ex. begränsa dina sociala kontakter och inte träffa andra än dem du bor med utöver det som är nödvändigt på arbetsplatsen eller skolan.

Inga allmänna sammankomster

Några arrangerade sammankomster i form av valborgsmässoeldar kommer på grund av pandemin inte arrangeras i år. Det kan skapa för stora samlingar av människor och trängsel måste undvikas för att dämpa smittspridningen.

Funderar du på att göra en egen brasa tänk på att du åtar dig ett stort ansvar. Hos Räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen kan du läsa mer om vad du bör tänka på. Länk till annan webbplats.