Lyssna på sidan Lyssna

Nya öppettider biblioteket

Från och med den 8 april kommer Sollefteå bibliotek, huvudbiblioteket, att börja med nya öppettider.

Måndagar: Stängt
Tisdagar: 12-19
Onsdag: 12-19
Torsdag: 12-19
Fredag: 12-15
Lördag: 11-15
Måndag till fredag självservice klockan 10-12.

Det betyder alltså att du kan besöka biblioteket på måndagar mellan 10-12 under självservice men i övrigt är det stängt. Vi erbjuder alltså bara självservice på måndagar till förmån för annan verksamhet.

Bibliotek för alla- ännu mer från 8 april

Sollefteå bibliotek ändrar sina öppettider från och med den 8 april och syftet med justeringen är att till förmån för större flexibilitet och utökad geografisk tillgänglighet och att erbjuda självservice. Mer till fler, är målet.

Hur blir detta mer för fler?

Undersökningar och omvärldsanalyser har gett oss tydliga indikationer på att vi behöver nå ännu fler och ännu mer med vår biblioteksverksamhet. Genom att förlänga våra öppettider på kvällarna får vi möjlighet att tillgodose ett behov hos en annan grupp av våra användare exempelvis barnfamiljer och dagsarbetande. När vi på måndagar förutom självservice håller stängt, får vi större möjligheter att genomföra en mer utåtriktad verksamhet runt om i kommunen. Vi får även större möjlighet att erbjuda grupper att boka besök hos oss på huvudbiblioteket under måndagar så som förskolegrupper, SFI- elever och andra. Vi kommer även att kunna stötta upp våra närbibliotek på ett bättre sätt.

Målet med vårt justerande arbetssätt är helt enkelt att nå fler och mer- Bibliotek för alla!!

Självservice

Under självservice kan du göra allt som du kan göra under ordinarie öppettider, förutom att få hjälp av personalen. Du kan låna, återlämna och läsa böcker eller dagstidningar. Du kan hämta reservationer, använda våra datorer, skrivare och wifi.

Du kan komma in och spela våra spel som du hittar på barn och unga eller nyttja biblioteket för studier. Eller så kanske du bara vill ha en lugn plats att sitta på.