Lyssna på sidan Lyssna

Regeringen slår fast: Statens servicecenter blir kvar i Sollefteå!

Den 1 oktober 2019 invigdes Statens servicecenters lokaler i Sollefteå. Det var på uppdrag av regeringen som myndigheten etablerades här, med målet att stärka statens närvaro i hela landet efter åratal av centralisering och nedläggningar.

Nyligen föreslog myndigheten en centralisering av verksamheten till större kommuner, vilket skulle innebära en avveckling av kontoret i Sollefteå.

Men regeringen har nu beslutat att kontoret ska vara kvar.

I beslutet skriver civilminister Erik Slottner Länk till annan webbplats. att regeringen anser att statlig närvaro och service i hela landet är viktigt för att bidra till regional utveckling och att upprätthålla statsförvaltningens legitimitet och förtroende. Lokaliseringen av Statens servicecenter i Sollefteå är en viktig del av den statliga närvaron i Västernorrlands län, och därför ska myndigheten vara kvar.

- Det är glädjande att regeringen säkerställer att staten finns representerad i hela landet och att våra argument har fått gehör. Statens servicecenters verksamhet är viktig för den statliga förvaltningens tillgänglighet för såväl företag som våra invånare, säger Johan Andersson, ordförande i kommunstyrelsen i Sollefteå.

Myndigheten hanterar administration åt närmare 170 statliga myndigheter och erbjuder även personlig hjälp till privatpersoner och företag i deras användning av myndighetstjänster från bland annat Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.