Lyssna på sidan Lyssna

#DrivkraftSollefteå: Ett steg närmare ny besöksanläggning i Junsele!

När Sydkoreas största hotell- och resekoncern Sono Group med över 12 miljoner gäster varje år expanderar i Europa, väljer de Junsele i Sollefteå kommun och Höga Kusten.

I somras besökte en delegation från Sono Group Sverige med ambitionen att under hösten gå vidare med konkreta affärsmöjligheter. Kort därefter bjöds representanter från Sollefteå kommun och Junsele Djurpark till Sydkorea för att träffa representanter för bolaget. Under helgen var det Sono Groups tur att besöka representanter för Sollefteå kommun och Junsele Djurpark.

Besöket blev en formidabel succé och resulterade i att parterna undertecknade ett så kallat ”letter of intent”, där parterna gemensamt förbinder sig att gå vidare i förhandlingarna. Medan parterna förhandlar om affärsuppgörelsen jobbar Sollefteå kommun vidare med alltifrån mark- till VA-frågor för att möjliggöra anläggandet av en ny hotellanläggning i Junsele.

Samarbete och satsningar på friluftsturism bakom framgångarna

Trots pandemin har Sollefteå och Höga Kusten haft en stark utveckling inom besöksnäringen. En stor anledning är satsningen på friluftsturismen och samarbetet inom ramen för Höga Kusten. Varumärket Höga Kusten har gjort att fler har upptäckt regionen och Sollefteå kommun unika erbjudande för friluftsliv har skapat ett stort intresse från såväl besökare som investerare.

Kommentarer från Sollefteå kommun,

- Detta är ännu ett styrkebesked för Sollefteå kommun. När en internationell aktör som Sono Group väljer att göra en investering av det här slaget är det Junsele och Sollefteå kommun som valet faller på. De goda förutsättningar som finns i Sollefteå kommun och Höga Kusten med lättillgängliga friluftsupplevelser ger unika möjligheter för besöksnäringen- Det här är bara en i raden av positiva nyheter för Sollefteå kommun. Vi har arbetat hårt för att vara möjliggöra för den här typen av investeringar och vårt hårda arbete ger verkligen utdelning. Nu kommer vi att arbeta vidare för att tillsammans med både Junsele Djurpark och Sono Group göra den här etableringen möjlig i Junsele och Höga Kusten.