Lyssna på sidan Lyssna

Sollefteå ställer om till en nära vård

Sara Hjalmarsson, nära vård ledare i Sollefteå kommun

Det pågår ett omställningsarbete i landet och så även hos Västernorrlands kommuner och Regionen, som heter ”God och nära vård”. Sollefteå kommun har anställt Sara Hjalmarsson, som en lokal nära vårdledare. Hennes uppdrag är att stödja Sollefteå kommun i det strategiska och operativa omställningsarbetet.

Hur kommer ditt arbete att se ut?

– Som nära vårdledare ska jag stödja, samordna och i vissa fall leda arbetet med denna omställning, säger Sara Hjalmarsson.

– I uppdraget ingår också ansvar för att informera och utbilda såväl medborgare, personal och politiker om nära vård och arbeta tillsammans med medarbetare inom kommunens olika verksamheter inom området, säger Sara.

I rollen som Nära vårdledare ska Sara också arbeta med att:

  • främja innovativa arbetssätt inom vård och omsorg och verka för kunskapsstyrning inom den kommunala hälso- och sjukvården.
  • vara delaktig i den digitala utvecklingen i nära vård och arbeta nära tillsammans med digitaliseringssamordnaren, som håller på att rekryteras.
  • samverka nära med den regionala utvecklingssamordnaren inom kommunförbundet samt med motsvarande funktioner i övriga kommuner i regionen samt Region Västernorrland.

Sara Hjalmarsson kommer att ha en övergripande roll, men vara organiserad i hälso- och sjukvårdsverksamheten.

Läs mer om God och nära vård från artikel 25/5 Öppnas i nytt fönster.