Restaurang och livsmedelsprogrammet (RL)

Restaurang och livsmedelsprogrammet är rätt val för dig som tycker om matlagning och är intresserad av hur man producerar och hanterar livsmedel samt skapar en helhetsupplevelse för gästen.

Hos oss får du möjligheten att arbeta praktiskt med måltiden samt sätta gästen i fokus. I restaurangbranschen arbetar du nära kunderna - vi lär dig bemötande, kommunikation och service.

Oavsett om du är anställd eller driver eget företag är det viktigt med kunskaper om Entreprenörskap och Företagande - kurser vi spetsat till utbildningen med!

I skolans egna restaurang Smaklöken får du bland annat utbildning i matlagning, servering och barteknik.

Utbildningen ger dig också möjligheten att få allmän behörighet för vidare studier på universitet och högskola.

Du har minst 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande), där du knyter värdefulla branschkontakter.

RL ger en bra grund att stå på och du har möjlighet att jobba både lokalt men även globalt i framtiden. Vi har redan nu ett gott samarbete med olika verksamheter inom branschen med bra möjlighet till APL både i närområdet men också i storstäder.

Hos oss kommer lära dig att våga satsa, vara kreativ och ta egna initiativ - vi lägger stor vikt på din personliga utveckling där både självkänsla och självförtroende skall få chans att växa.

 

Magnus Nilsson

Biträdande rektor
Ansvarig skolledare för Restaurang och livsmedelsprogrammet

Mobil: 070 191 89 52
E-post: mange.nilsson@utb.solleftea.se

Mikael Holmsten

Programansvaring för Restaurang och livsmedelsprogrammet

Mobil:
E-post: mikael.holmsten@utb.solleftea.se

Stellan Tegström

Kocklärare och mentor

Mobil:
E-post: stellan.tegstrom@utb.solleftea.se

Barbro Wallin

Resurs

Mobil:
E-post: barbro.wallin@utb.solleftea.se

Lotta Avila

Mentor

Mobil:
E-post: lotta.avila@utb.solleftea.se