Lyssna på sidan Lyssna

Hockeyinriktning

Studier och hockey tillsammans

Sollefteå gymnasium ger dig möjlighet att välja studier och samtidigt utveckla dig som hockeyspelare.

Möjligheter

Du kan välja hockey som idrottsspecialisering på nästan alla program. För närvarande kan det vara svårt att kombinera hockeyn med bygg- och anläggningsprogrammet, naturbruksprogrammet samt transportinriktningen på fordonsprogrammet.

Det beror på utbildningens praktikperioder och var man gör praktik. När du väljer hockey som idrottspecialisering får du utveckla dig som spelare på och utanför isen.

På vilket sätt?

I början av din utbildning skapar vi en utvecklingsplan för dig som spelare och den förnyas i takt med hur du utvecklas. Det ger dig förutsättningar att utvecklas för nästa nivå. Vi jobbar med alla små detaljer i spelet, förstärker dina styrkor och vi hjälper dig att förbättra dig på de saker du behöver förbättra.

Du tränar individuell teknik i form av skridskoåkning, skott, puckföring, närkamper, passning, spelspecifik rörelse och spelförståelse. Allt detta med omedelbar feedback från tränare och video.

Du som målvakt kommer att få individuell träning med en målvaktstränare på is och med omedelbar feedback från tränare och video, samt varierande fysträning och teori för spelare och målvakter.

För att få hockey på schemat väljer du det i din ansökan till gymnasiet. Välj program och sen lägger du till att du ska läsa idrott och hälsa, specialisering hockey. Undervisningen i ishockey bedrivs i samarbete med Sollefteå hockey som har en bred ungdomsverksamhet med J18 och A-lag.

Sollefteå gymnasiums hockeygym och Sollefteå Hockey tror på hårt arbete, på varandra och vilja. Mottot på träning är att försöka, misslyckas, lyssna, lära, tro, försök igen och lyckas!

Om du flyttar hit från annan kommun så hjälper vi gärna till att hitta boende.
Vi ser fram emot att träffa dig och hjälpa dig att utvecklas!

Kursplan för inriktningen

Valfritt program enligt skolans utbud

Idrottspecialiseringen Ishockey läses i två block över tre år

Åk 1: Idrottspecialisering 1 Ishockey 100 p
Åk 2 : Idrottspecialisering 2 Ishockey 100 p
Åk 3 : Träningslära 1 (Ishockey) 100 p


Stefan Hedkvist

Hockeytränare
Företrädare för inriktningen hockey

E-post: stefan.hedkvist@utb.solleftea.se