Lyssna på sidan Lyssna

Välkommen till Näsåkers förskolor!

I centrala Näsåker finns två förskolor, Trollemo och Älgen. Älgens förskola ligger i direkt anslutning till Näsåkers skola och Trollemos förskola ligger i ett lugnt område med naturen runt hörnet.

Trollemo förskola

Trollemo förskola består av två avdelningar, Älven 1 - 3 års och Forsen 3 - 4 års.

Förskolan har gångavstånd till både skola, badhus bibliotek och gymnastiksal. Förskolan har en stor utegård där det finns två stora sandlådor, gungor, asfalterade cykelvägar, samt flera gräsytor att leka på. Under vintertid har vi små backar som vi åker både pulka och madrass i.

Vi pedagoger strävar efter att väcka och utveckla barnens nyfikenhet och lust att leka, skapa och lära. Vi jobbar dagligen med att stärka barnen i att bli självständiga och att få tillit till sin egen förmåga. Förskolan försöker att tillmötesgå föräldrarnas önskemål i så stor utsträckning som verksamheten tillåter och fokuserar på barnens unika förmågor oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion mm och uppmuntrar barnen att fortsätta utveckla dessa.

Älgens förskola

Älgens förskola ligger i Näsåkers skolas lokaler. Detta ger oss närhet till både fritidshem och förskoleklass där de börjar efter sin tid hos oss.

I vår verksamhet utgår vi från barnens intressen samt förskolans läroplan.

Vi vill att barnet ska förstå sin egen utveckling och lärande. Det sker i den dagliga verksamheten, i samlingar med matte och språklekar samt arbete med No/ teknik. I den nära naturen utforskar vi biologin.

Genom att lära barnen att visa respekt och omtanke om varandra så lär de sig att få ett positivt förhållningssätt gentemot varandra.

Kontaktuppgifter till Näsåkers förskolor

Besöksadresser:

Älgens förskola
Storgatan 6
881 70 Näsåker

Trollemo förskola
Kläppvägen 12
881 70 Näsåker


Telefonnummer till Trollemo förskola

Forsen: 073-274 56 50
Älven:
070-295 56 25


Telefonnummer till Älgens förskola: 070-191 76 02Rektor
Linda Olsson

Telefon: 076-136 71 86
E-post: linda.olsson@utb.solleftea.se

 

Biträdande rektor

Telefon
E-post:


Barnomsorgshandläggare
Eva Olsson

Telefon: 0620-68 20 23
E-post: eva.olsson@utb.solleftea.se


Hitta hit