Lyssna på sidan Lyssna

Studie- och yrkesvägledning

Har du tankar och funderingar kring utbildning och arbetsmarknad? Du kanske behöver hjälp med att göra en studieplanering, söker kompetensutveckling, vill byta yrke eller bli behörig till vidare studier? Utifrån dina förutsättningar och intressen visar vi vägar som kan passa dig utifrån dina önskemål.  

Boka tid med en studie- och yrkesvägledare

Under perioden mellan den 4 juli och den 7 augusti har vi semester och erbjuder inga samtalstider. Bokningsbara tider finns tillgängliga från och med den 8 augusti igen. Trevlig sommar!

Hos våra studie- och yrkesvägledare kan du bli inspirerad och motiverad och få hjälp med att fatta kloka karriärbeslut kring din framtid. Om du vill boka ett samtal med en av våra studie- och yrkesvägledare, på plats, genom Google Meet eller via telefon bokar du en tid här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förbered dig

För att ditt samtal med studie- och yrkesvägledare ska bli så givande som möjligt är det bra om du förbereder dig. Skriv gärna ner de frågor och funderingar som du har. Ta även med dina betyg från tidigare studier.

Hos våra studie- och yrkesvägledare finns även information från olika utbildningsanordnare, till exempel högskolor, yrkeshögskolor och folkhögskolor.

Individuell studieplan

Skolverket har beslutat att från och med höstterminen 2012 ska alla studerande inom vuxenutbildningen upprätta en individuell studieplan.

Den individuella studieplanen ska innehålla:

  • vilka kurser du ska läsa
  • dina mål med studierna
  • omfattningen av studierna

Reveljens studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig att utforma studieplanen.

Det är mycket viktigt att du följer den uppgjorda planeringen. Om du gör förändringar i studierna måste du ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren eller administratör för komvux. Tänk på att förändringen kan innebära skillnad i ersättningen från CSN.

Avbrott

Om du inte har varit aktiv i en kurs under tre veckor (utan överenskommelse med din lärare) betraktar skolan det som ett kursavbrott.

Kontakt via e-post

Vill du ha kontakt via e-post når du oss på syv-reveljen@utb.solleftea.se där vi svarar på mail inom två vardagar.