Gruppträning

Gruppträning lokal aquarena Sollefteå

Välkommen att prova på något av alla våra pass i vårt breda och roliga utbud. Allt från funktionell träning, dans, cykel och yoga till vattenaktiviteter. Hit kan du komma som helt ny eller redan van vid gruppträning.

Passbeskrivningar

Bodybalans

BODYBALANCE™ är en blandning av Yoga, Tai Chi och Pilates. Noggrant strukturerade serier av rörelser och positioner med kontrollerad andning till modern musik. Klassen ger dig förbättrad flexibilitet, balans och styrka. Klassen avslutas med en avslappning/meditation. Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

Bodypump

BODYPUMP™ är en klass som fokuserar på uthållig styrka. Här jobbar du med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt och roligt sätt till musik. Med fokus på låg belastning och högt antal repetitioner går vi igenom Ben, Bröst, Rygg, Axlar, Biceps, Triceps, Mage. Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

Bodystep

BODYSTEP™ är en modern och atletisk version av gammal hederlig step-up med ledorden energi, kraft och glädje! Enkla steg och rörelser sker på, över och runt brädan tillsammans med styrkeövningar, vilket gör att du tränar kondition, styrka och koordination. Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

Les Mills Core

Les Mills CORE är ett tufft, funktionellt och effektivt pass som stärker hela kroppen med fokus på bålen. Du jobbar med motstånd i form av gummiband och viktplattor vilket gör det möjligt att anpassa belastningen och samtidigt utmana kroppen maximalt. Les Mills CORE är ett förkoreograferat pass från Les Mills som byts ut var tredje månad.

Cirkelträning

En riktig genomkörare för hela kroppen! Högintensiv konditionsträning och tuff styrketräning. Vi arbetar i olika stationer med olika tidsintervaller. Kroppen utmanas med hjälp av redskap och egen kroppsvikt. Du anpassar intensiteten efter dina egna mål. Passet ger ökad kondition, styrka och förbättrad rörlighet. Här får du allt i ett och samma pass till peppande musik.

Core

Core betyder kärna – och är kroppens kraftcentrum. Här ligger fokus på att stärka mage, rygg, bål och säte. Du ökar din kroppskännedom och skapar en bättre hållning och stabilitet i vardagen. Ett perfekt pass att kombinera med all annan typ av träning. Många av övningarna kan göras enklare eller svårare.

Cykel

Cykel är en effektiv och skonsam konditionsform som passar alla. Du kan anpassa klassen efter din egen förmåga och nivå. Här blandas raksträckor med branta backar, pulstoppar varvas med återhämtning och du kan välja mellan att sitta eller stå på cykeln. Det perfekta passet för dig som vill komma igång med din träning.

Cykel Watt

Ett cykelpass där du kan följa din egen utveckling på ett fantastiskt sätt. Watt är ett tillförlitligt mått på din prestationsförmåga och visar hur mycket kraft du utvecklar på cykeln. Passet passar alla oavsett bakgrund eller träningserfarenhet.

Cykel watt-test

För dig som vill ha ditt eget tröskelvärde till cykel watt-passen.

Functional moves

Passet är upplagt efter hur kroppen är byggd och fungerar, och målet är att stärka och balansera kroppens alla funktioner. Du tränar styrka, kondition, stabilitet, rörlighet och balans. Efter passet känner du dig ordentligt genomtränad. Du får en komplett träning för din kropp – och det kommer att ge dig fantastiska resultat.

Funktionell träning

En tuff klass som tar din fysik till nya nivåer!

Här tränas bland annat styrka, kondition, spänst, koordination, rörlighet och balans med hög intensitet och stor variation. Övningarna är utformade med ett syfte att förstärka kroppens naturliga och vardagliga rörelsemönster. Vi tränar med redskap så som skivstänger, kettlebells, medicinbollar och den egen kroppen. Klassen inkluderar givetvis även en anpassad uppvärmning och teknikgenomgång av de mer tekniska rörelserna. Övningarna går även att anpassa efter dina förutsättningar.

Grit

GRIT STRENGTH™ får dig att ge allt och lite till. Du använder dig av egen kroppsvikt, skivstång och viktplattor för att maximera din muskelstyrka. Du kommer bli förvånad över hur mycket du kan tänja dina egna gränser med en coach vid din sida som peppar och motiverar dig genom hela passet. Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

Gympa

Ett härligt pass där vi tränar upp styrkan, konditionen, balansen, rörligheten och koordinationen till härlig och medryckande musik. Rörelseglädje i sin renaste form – kom du med!

Seniorträning

Effektiv och säker instruktörsledd träning för dig som är senior! Vi erbjuder två tuper av seniorpass, styrka och funktionell.

Senior (styrka):

Vi tränar på maskiner i stationsform. Ett perfekt pass för dig som vill lära känna gymmet och våra maskiner, samtidigt som du får ett effektivt styrkepass.

Senior (funktionell):

Ett funktionellt pass med redskap såsom hantlar, medicinbollar och konditionsmaskiner. Här får du effektiv och intensiv träning av både kondition, styrka och rörlighet

Step

I Step möts du av modern musik och roliga enkla rörelser, som sätts ihop till en serie kombinationer, på, över och runt brädan. Du får kondition, styrka, koordination och balans – allt i ett! Passet byter regelbundet till nya övningar och musik. Många rörelser kan göras lättare eller tuffare.

Tabata

Högintensivt pass där vi arbetar med korta intervaller på 20sek och vilar 10sek. En tabata innefattar åtta 20/10 intervaller vilket varvas under hela passet. Detta pass är 45min och innehåller både puls och styrkeövningar för hela kroppen. Övningarna varieras med vikter och kroppsvikt och du arbetar utifrån din dagsform.

Vattengympa

Träning i bassäng som ger dig kondition, styrka och smidighet. Du bestämmer själv belastning och intensitet vilket gör att denna roliga klass passar alla! Passet är till musik som blir svårt att låta bli att sjunga med till.

Yoga

Mjuka kombinationer av rörelser sammansatta i ett följsamt flöde. Här tränar vi både rörlighet, balans och styrka men även tålamodet och det egna sinnet. En plats för dig att få vara och känna allt i. En fin investering helt utan prestation.

Yinyoga

En stillsam yogaform där vi landar i varje position mellan 3-10 min. Släpper på spänningar och njuter av en lugn stund på mattan. Passar alla. Passet är 60 min.

Zumba

ZUMBA FITNESS® är en enkel dansklass där vi till latinska rytmer skakar höfter, rör oss till musiken och får massor med träningsglädje. Du tränar kondition och koordination i en mix av latinamerikanska dansformer och musik blandat med enkla koreografier till de senaste hitsen. Koreografin är lätt att följa och passar perfekt till just den låten som strömmar ur högtalarna just då, efter en låt är det dags att börja med en ny – med en helt annan koreografi.

Mammaträning

Anpassad träning för dig som är nybliven mamma. Vi möter dig där du är och tar dig vidare i din träning. Fokus ligger på att träna de djupa och stabiliserande musklerna.
Ditt barn får följa med på passet tills det börjar krypa. Vi har därför inte satt någon åldersgräns. Under passet tränar vi till musik där ljudnivån är anpassad till ett litet barns öron. Som med all annan träning är det individuellt när det är lämpligt att börja träna igen. Vi rekommenderar att du varit på efterkontroll hos din barnmorska innan du börjar träna mer planerat. Det är självklart okej att amma i salen om så behövs.

Ordningsregler gruppträning

Medlemskap

Du har ett aktivt medlemskap med gruppträningsbehörighet alternativt en drop-in biljett.

Åldersgränser

 • Från det året du fyller 15 år är du välkommen på våra gruppträningspass.
 • Från det året du fyller 12 år är du välkommen att gå på gruppträningspass tillsammans med förälder efter att ni tillsammans genomgått en introduktionsutbildning. Introduktionsutbildningen bokas i receptionen.

Klädsel

 • Du har hela och rena träningskläder samt inomhusskor.
 • Ytterkläder och väskor förvaras i omklädningsrum eller klädhängare.

Platsbokning

 • Du bokar din plats på önskat gruppträningspass via Aquarenas webbplats eller App.
 • Du avbokar din plats senast 1 timme före gruppträningspassets start.
 • Vid 3 missade avbokningar spärras din befogenhet att boka gruppträningspass. För att låsa upp bokningsbefogenheten igen betalas en avgift om 100kr.
 • Du hämtar ut din biljett senast 5 minuter innan gruppträningspassets start.
 • Du lämnar biljetten till instruktören innan passets start.
 • Du kommer i tid och går inte in i salen under pågående gruppträningspass.
 • Du deltar på hela gruppträningspasset och planerar inte att lämna salen innan passet är slut.

Allmänt

 • Du besöker inte våra gruppträningspass vid sjukdom.
 • Du gör rent använd utrustning och ser till att denna kommer tillbaka till avsedd plats.
 • Du slänger ditt skräp i en papperskorg och dina tomma burkar i ett pantkärl.
 • Du fotograferar inte så att andra medlemmar kommer med på bild utan deras samtycke.
 • Du är en del av andras träningsupplevelse, bemöt dina medtränande med respekt och vänlighet.

Överträdelse av dessa ordningsregler kan resultera i varning eller avstängning beroende på överträdelsens grad.

I och med inpassering i gruppträningssalar godkänner du dessa ordningsregler.

* Med reservation för förändring och högtider

Du är välkommen precis som du är!

Följ oss på sociala medier

Följ oss på Instagram
Följ Sollefteå Aquarena på Facebook

Sollefteå Aquarenas app

Hämta Sollefteå Aquarena app från app store för iphone
Ladda ner Sollefteå Aquarena app från play store

Kontakt