Lyssna på sidan Lyssna

Spontantansökan

Vill du kombinera ett meningsfullt arbete med livskvalitet? Vill du njuta av närhet till storslagen natur och småstadscharm? Gör som andra och flytta hit, jobba och lev.

Eller bor du redan i vår kraftfulla kommun och vill jobba inom en kommunal organisation? Oavsett vilket, om du inte hittar ett utannonserat jobb som passar dig just nu så har du möjlighet att skicka in en spontanansökan nedan.

Vi läser alla ansökningar kontinuerligt och stämmer av dessa med organisationens behov och möjligheter. Hittar vi något passande jobbförslag så återkommer vi till dig, men notera att vi tyvärr inte har möjlighet att lämna individuell återkoppling på din spontanansökan.

Din ansökan sparas under två år.

Ansök som timvikarie

Vill du jobba med oss?

Här har du möjlighet att skicka in en spontanansökan för att arbeta som timvikarie inom äldreomsorg, funktionsstöd eller måltidsservice i Sollefteå kommun. En spontanansökan kan du skicka in när du vill under hela året. Det är bemanningsplanerare som arbetar på resursenheten i Sollefteå kommun som kommer att se över din ansökan och ta kontakt med dig om du kommer vidare i rekryteringsprocessen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi söker dig som vill arbeta som timvikarie inom äldreomsorg, funktionsstöd, för- & grundskola och måltidsservice. Som vikarie hos oss får du möjlighet att stödja våra verksamheter vid ordinarie personals frånvaro. Läs mer nedan om vad arbetet som timvikarie inom våra olika verksamheter innebär.

Vem är du?

Vi söker dig som har fyllt 18 år och som gillar att arbeta med människor samt har en god samarbetsförmåga. Du är lugn och stabil i stressade situationer och har god självinsikt. Som person är du engagerad, flexibel och ansvarsfull. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du som söker behöver också kunna läsa och kommunicera väl på svenska i både tal och skrift. Körkort är krav inom vissa verksamheter. Vi ser gärna att du kan arbeta ett par dagar i veckan, notera att som vikarie behöver du ha möjlighet att komma till arbetet med kort varsel.

I din ansökan vill vi att du bifogar ett personligt brev samt CV (klicka här om du vill ha tips på hur du kan tänka när du skriver CV och personligt brev). Notera även att om du vill jobba inom för- och grundskola, funktionsstöd eller måltidsservice så krävs det att du uppvisar utdrag från belastningsregister, detta tar du med dig till intervjutillfället. Klicka här för att beställa ett utdrag ur belastningsregistret.

Urval sker löpande, så sök redan idag!

Äldreomsorg

Här arbetar vi utifrån tanken att vi är gäster i brukarens hem. Vi arbetar med ett respektfullt bemötande och utifrån hur man själv vill bli bemött. Vi hjälper äldre brukare med deras dagliga liv, exempelvis sköta hygien, klädvård, städ, promenad eller mat mm.

Du kan välja att jobba i hemtjänsten eller på särskilt boende. Vill du jobba inom hemtjänst så krävs det att man har körkort då man använder bil för att ta sig hem till brukarna.

Funktionsstöd

Funktionsstöd/socialpsykiatri är en verksamhet inom Sollefteå kommun med ca 160 fast anställda. Våra brukare har någon form av fysisk och/eller psykisk funktionsnedsättning och målsättningen är att de ska ha möjlighet att leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt och kunna delta i samhället på lika villkor som andra.

Att arbeta hos oss handlar om att hjälpa brukaren där de egna förmågorna inte räcker till, men också att stötta människor att växa och ta tillvara de egna resurserna.

Våra verksamheter är boende, individstöd, daglig verksamhet och korttidsvistelse för barn och ungdomar.

Förskola

I förskolan börjar barnens livslånga lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Du som kommer till oss får i samarbete med andra pedagoger ta del av barnens hela dag med omsorg, utveckling och lärande.

Skola och fritidsverksamhet

Här fortsätter elevers lärande och utveckling. Du bör även kunna leda en grupp elever på egen hand. Du får som vikarie hjälp med material och planering av andra pedagoger.

Måltidsservice

Här har vi kockar som ansvarar för matlagning och så har vi måltidsbiträden som ansvarar för salladsberedning och är en hjälpande hand till kocken. Tillsammans ansvarar vi för mat, disk och servering. Vi har mottagningskök på några förskolor där jobbar man ensam med att fixa frukost, sallad till lunchen och mellanmål, maten levereras färdig med viss hjälp av dig. Sen har vi skolkök och äldreboenden där vi är 2–4 personer som jobbar tillsammans.

Spontantansökan till övriga tjänster

Vi listar alla lediga jobb här. Hittar du inget där som passar dig är du varmt välkommen att lämna in en spontanansökan.

Vi stämmer kontinuerligt av inkomna spontanansökningar med organisationens behov och möjligheter, och återkommer till dig om vi hittar ett passande jobbförslag. Var vänlig och notera att vi tyvärr inte har möjlighet att lämna individuell återkoppling på din spontanansökan.

Din ansökan sparas under två år.

Spontanansökan till tjänster inom förskola, skola och elevhälsa

Finns det inget utannonserat jobb som passar dig just nu? Vill du arbeta som exempelvis lärare eller inom elevhälsa? Då kan du lämna in en spontanansökan som vi matchar med våra behov och möjligheter.

Är du behörig och legitimerad lärare? Förutsatt att vi kommer överens och tror att vi kommer trivas med varandra så har man som behörig och legitimerad lärare anställningsgaranti inom Sollefteå kommuns skolverksamhet, oavsett vilken tid på året du skickar in din ansökan!

Spontanansökan till tjänster inom vård och social omsorg

Finns det inget utannonserat jobb som passar dig just nu? Vill du arbeta inom exempelvis vård, rehab eller individ- och familjeomsorg? Är du utbildad sjuksköterska, socionom, fysio- eller arbetsterapeut? Då kan du lämna in en spontanansökan som vi matchar med våra behov och möjligheter.

Spontanansökan till tjänster inom Samhällsutveckling

Finns det inget utannonserat jobb som passar dig just nu? Vill du arbeta inom exempelvis samhällsplanering, bygg och miljö, kultur eller fritid? Är du utbildad miljö- & hälsoskyddsinspektör eller ingenjör? Då kan du lämna in en spontanansökan som vi matchar med våra behov och möjligheter.

Spontanansökan till tjänster inom Stab och service

Finns det inget utannonserat jobb som passar dig just nu? Vill du arbeta inom exempelvis HR, IT, kommunikation, kansli eller med utvecklingsfrågor? Då kan du lämna in en spontanansökan som vi matchar med våra behov och möjligheter.