Lyssna på sidan Lyssna

Spontantansökan

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss på Sollefteå kommun!

I din ansökan ombeds du bifoga CV och personligt brev. Ansökningen kan även innebära att du behöver svara på ett antal frågor. När du söker ett jobb inom Sollefteå kommun blir din ansökan en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att din ansökan kan begäras ut. Tänk därför på att enbart ange uppgifter som efterfrågas och som är relevanta för det jobb du söker.

Som arbetsgivare har Sollefteå kommun skyldighet att kontrollera att de vi anställer har rätt att arbeta i Sverige. För att gå vidare i rekryteringsprocessen måste du därför ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd. En anställning kan ske först efter kontroll av pass. Det gäller även arbetstillstånd, vilket krävs enligt Utlänningslagen. Bifoga gärna din handling i din ansökan, så slipper du ta med kopia av den inför eventuell intervju.

Till de jobb där relevant utbildning är ett krav vill vi passa på att tipsa om att du gärna får bifoga dina betyg i din ansökan. Då slipper du ta med kopia av dem inför eventuell intervju.