Lyssna på sidan Lyssna

Vikariera hos oss

Bemanningen är den enhet i kommunen som ansvarar för att boka timvikarier till flera av kommunens verksamheter när det finns behov på grund av sjukdom, semester, utbildning mm.

De enheter som behöver vikarier är:

Äldreomsorg

Här arbetar vi utifrån tanken att vi är gäster i brukarens hem. Vi arbetar med ett respektfullt bemötande och utifrån hur man själv vill bli bemött. Vi hjälper äldre brukare med deras dagliga liv, exempelvis sköta hygien, klädvård, städ, promenad eller mat mm. Och det gör vi vare sig att de bor hemma eller på ett äldreboende.

Du kan välja att jobba i hemtjänsten eller på särskilt boende. Vill du jobba inom hemtjänst så krävs det att man har körkort då man använder bil för att ta sig hem till brukarna vare sig de bor i lägenhet eller hus. Du får ett arbetsschema direkt i mobilen som du arbetar utifrån. På ett särskilt boende så har brukarna ett gemensamt kök/matsal och andra gemensamhetsutrymmen. På morgonrapporten så görs arbetsscheman upp så att du vet vilka brukare du har hand om under den dagen.

Funktionsstöd

Funktionsstöd/socialpsykiatri är en verksamhet inom Sollefteå kommun med ca 160 fast anställda. Våra brukare har någon form av fysisk och/eller psykisk funktionsnedsättning och målsättningen är att de ska ha möjlighet att leva ett så fritt och självständigt liv som möjligt och kunna delta i samhället på lika villkor som andra.

Att arbeta hos oss handlar om att hjälpa brukaren där de egna förmågorna inte räcker till, men också att stötta människor att växa och ta tillvara de egna resurserna.

Våra verksamheter är boende, individstöd, daglig verksamhet och korttidsvistelse för barn och ungdomar.

Förskola

I förskolan börjar barnens livslånga lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Du som kommer till oss får i samarbete med andra pedagoger ta del av barnens hela dag med omsorg, utveckling och lärande.

Skola / Fritidsverksamhet

Här fortsätter elevers lärande och utveckling. Du bör även kunna leda en grupp elever på egen hand. Du får som vikarie hjälp med material och planering av andra pedagoger.

Kök

Här har vi kockar som ansvarar för matlagning och så har vi måltidsbiträden som ansvarar för salladsberedning och är en hjälpande hand till kocken. Tillsammans har vi ansvar för mat, disk och servering. Vi har mottagningskök på några förskolor där jobbar man ensam med att fixa frukost, sallad till lunchen och mellanmål, maten levereras färdig med viss hjälp av dig. Sen har vi skolkök och äldreboenden där vi är 2–4 som jobbar tillsammans.

Vad gör Bemanningsenheten?

Bemanningsenheten är ett stöd i kommunen till chefer och rektorer när det ska rekryteras vikarier för korttidsfrånvaro. Vårt uppdrag är att förfråga och boka vikarier efter verksamheternas behov. Vi är även till stöd för vikarierna. Vi använder oss av ett system som heter timepool vilket innebär att vi skickar ut sms när vi förfrågar och bokar.

Om man söker jobb till förskolan, funktionsstöd och kök så måste man beställa ett utdrag ur belastningsregistret på polisen.se som man visar upp vid träff med bemanningsplanerare. klicka här för att beställa ett utdrag ur belastningsregistret. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är vi på bemanningsenheten som tar emot alla ansökningar (cv + personligt brev) till jobb inom tidigare beskrivna arbeten, därefter förmedlar vi ut dessa till enhetschefer och rektorer. Du kan skicka din ansökan via e-tjänst nedan. Klicka här om du vill ha tips på hur du ska tänka när du skriver CV och personligt brev. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför sommarjobb (från 1/1) så måste ALLA som söker jobb inom äldreomsorg och funktionsstöd söka på offentligajobb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För att söka sommarjobb via offentliga jobb, klicka här för att skapa ett konto och skicka in din ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.