Lyssna på sidan Lyssna

Energiingenjör, 400 YH-poäng

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling genom att minska energiförbrukningen inom industri och fastigheter? I denna utbildning ges du möjlighet att fördjupa dig i energi-, teknik- och klimatfrågor.

Energiingenjören hittar nya energieffektiva lösningar och utvecklar befintliga utifrån miljövänlighet och kostnadseffektivitet. För dig som framtida energiingenjör öppnar sig många möjligheter i en expansiv bransch. Utbildningen ger dig möjlighet till ett flexibelt arbete med stor variation mellan fältarbete och kontorsjobb.

Utbildningsform

Utbildningen genomförs med FEIFLEX- ett hybridkoncept som står för geografiskt obundna studier. Lektionerna genomförs i ett dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Undervisningen sker två dagar per vecka.

Efter utbildningen

Du får kunskaper om energikällor och energiförsörjningssystem och kommer kunna planera och genomföra energikartläggningar och energieffikiseringåtgärder. Du kommer kunna bedöma ener-
giförsörjningslösningar utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara energiingenjör, energirådgivare, energispecialist, energistrateg eller projektledare
inom hållbara system.

Behörighetskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av Energiteknik 1, eller Fysik 1 och Matematik 2.

Ansökan och kursstart

Ansökan till Energiingenjörsutbildningen öppnade 1 februari och stänger 2 maj 2024. Ansökan och mer information hittar du på FEI:s hemsida längre ner på sidan.