Lyssna på sidan Lyssna

Energiingenjör, 400 YH-poäng

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling genom att minska energiförbrukningen inom industri och fastigheter? I denna utbildning ges du möjlighet att fördjupa dig i energi-, teknik- och klimatfrågor.

Energiingenjören hittar nya energieffektiva lösningar och utvecklar befintliga utifrån miljövänlighet och kostnadseffektivitet. För dig som framtida energiingenjör öppnar sig många möjligheter i en expansiv bransch. Utbildningen ger dig möjlighet till ett flexibelt arbete med stor variation mellan fältarbete och kontorsjobb.

Utbildningsform

Utbildningen genomförs med FEIFLEX- ett hybridkoncept som står för geografiskt obundna studier. Lektionerna genomförs i ett dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Undervisningen sker två dagar per vecka.

Efter utbildningen

Du får kunskaper om energikällor och energiförsörjningssystem och kommer kunna planera och genomföra energikartläggningar och energieffikiseringåtgärder. Du kommer kunna bedöma ener-
giförsörjningslösningar utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Exempel på befattningar på kommande yrkesroll kan vara energiingenjör, energirådgivare, energispecialist, energistrateg eller projektledare
inom hållbara system.

Behörighetskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av Energiteknik 1, eller Fysik 1 och Matematik 2.

Ansökan och kursstart

Ansökan till Energiingenjörsutbildningen är nu öppet för sen anmälan.
Alla sena ansökningar som inkommer efter 30 maj 2024 kommer att hanteras löpande och vid mån av plats.
Ansökan och mer information hittar du på FEI:s hemsida längre ner på sidan.