Lyssna på sidan Lyssna

Processtekniker, 325 YH-poäng

Processtekniker är en yrkeshögskoleutbildning för dig som vill arbeta inom krossning, asfalt och betongindustrin. Lärcentra i Vilhelmina är anordnare av utbildningen och genomförs i nära samarbete med Reveljen i Sollefteå och Campus Roslagen i Norrtälje.

Det råder idag stor brist på personal med kompetens inom produktion och användning av bergmaterial. Du har goda utsikter till ett jobb i branschen efter en utbildning till processtekniker krossning, asfalt och betong.

Arbetsuppgifterna är både tekniskt och praktiskt inspirerande. Du får lära dig sköta avancerade tekniska utrustningar och även hantera lastmaskiner. Utbildningen ges i samarbete med företagen Skanska, Svevia, NCC, GGB, BRB Kross och Krossekonomi.

Utbildningsform

Utbildningen sker till stor del på distans, men med regelbundna träffar för praktiska moment i Vilhelmina, Sollefteå eller Norrtälje. Träffar om ca en vecka per månad för att lära sig köra hjullastare, att sköta ett krossverk eller annan produktionsutrustning eller olika laborativa moment. 20 veckor är lärande i arbete, LIA.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du fått kunskap om olika bergmaterial, om tillverkning och produktion av asfalt och betong. Du kan använda processutrustningar på ett effektivt och säkerhetsmedvetet sätt. Det kan vara krossutrustning för krossning av berg, asfaltberedning och utläggning, att köra hjullastare eller sköta utrustning på en betongstation.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet. Särskilda förkunskaper/villkor:
Körkort B för personbil och lätt lastbil eller traktorkort.

Ansökan och kursstart

Ansökan är öppen till och med 1 september 2024

Nästa utbildningsomgång startar 2024-11-04.

Ansök här på yh-antagning.se Länk till annan webbplats.

Läs mer på Vilhelmina lärcentrums hemsida eller via den interaktiva broshyren som du hittar länkar till längre ned på sidan.