Processtekniker, 370 YH-poäng

Processtekniker är en yrkeshögskoleutbildning för dig som vill arbeta inom krossverk, asfaltverk och betongindustri. Lärcentra i Vilhelmina är anordnare av utbildingen och genomförs i nära samarbete med Reveljen i Sollefteå och Storumans Lärcentrum.

Det råder idag stor brist på personal med kompetens inom produktion och användning av bergmaterial. Du har goda utsikter till ett jobb i branschen efter en utbildning till processtekniker krossning, asfalt och betong.

Arbetsuppgifterna är både tekniskt och praktiskt inspirerande. Du får lära dig sköta avancerade tekniska utrustningar och även hantera lastmaskiner. Utbildningen ges i samarbete med företagen Skanska AB, Svevia AB, NCC AB, GGB AB, BRB Kross AB och Krossekonomi AB.


Utbildningsform

Utbildningen sker till stor del på distans, men med regelbundna träffar för praktiska moment i Vilhelmina eller Sollefteå. Träffar om ca en vecka per månad för att lära sig köra hjullastare, att sköta ett krossverk eller annan produktionsutrustning eller olika laborativa moment. 20 veckor är lärande i arbete, LIA. Huvuddelen av LIA ligger under sommarmånaderna.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du fått kunskap om olika bergmaterial, om tillverkning och produktion av asfalt och betong. Du kan använda processutrustningar på ett effektivt och säkerhetsmedvetet sätt. Det kan vara krossutrustning för krossning av berg, asfaltberedning och utläggning, att köra hjullastare eller sköta utrustning på en betongstation.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet. Särskilda förkunskaper/villkor:
Körkort B för personbil och lätt lastbil eller traktorkort.

Ansökan och kursstart

Läs mer om när ansökan öppnar, sista ansökningsdag och mycket mer på Vilhelmina lärcenters hemsida som du hittar länk till längre ned på sidan.