Lyssna på sidan Lyssna

Filmfestivalerna

Röda mattan rullas ut, popcornen är varma och det är dags att sjunka ner i biosalongen. Sollefteå filmfestival är läsårsavslutningen för filmkursens elever och bjuder oftast på både skratt, skräck och gråt.

Sollefteå filmfestival startade 2017 och är årets höjdpunkt för filmeleverna. Det här är tillfället då vi slår upp portarna för allmänheten att ta del av alla fantastiska filmer som producerats under året.
Tack vare ett fantastisk samarbete med Saga Bio får deltagarna och besökarna uppleva årets filmer precis som det bör göras - På bio!

Sollefteå filmfestival blev även startskottet för Länsfilmfestivalen, som är ett numera återkommande samarbete mellan länets alla kulturskolor och Film i Västernorrland, där kulturskolorna "tävlar" mot varandra med sina filmer. Idén med länsfilmfestivalen är att värdkommunen roterar varje år. 2020 hade turen egentligen kommit till Örnsköldsvik men under rådande pandemi är festivalen pausad tillsvidare.

En "tävling" som för övrigt Sollefteå Kulturskola hittills vunnit varje gång...

I Sollefteå är det Medieverkstan som håller i festivalerna. Du kan följa Medieverkstan på instagram här: Kulturskolan.solleftea.film