Lyssna på sidan Lyssna

Handel, påbyggnad mot säljstöd och företagsförsäljning

Skolverkets nationella yrkespaket Handel, påbyggnad mot säljstöd och företagsförsäljning innehåller kurser från Försäljnings- och serviceprogrammet och är utformat för kundservicearbete med inriktning mot säljstöd och företagsförsäljning av tjänster och produkter. Nästa start för utbildningen är 21 oktober 2024 med sista ansökningsdag 29 september.

Utbildningen är på distans och innehåller kurser på sammanlagt 400 poäng. Läser du på heltid innebär det 20 veckors studier, på halvtid 40 veckor. APL (Arbetsplatsförlagt lärande) 3 veckor ingår. I tabellen ser du vilka kurser som ingår. Kurserna bör läsas i den ordning som anges i tabellen.

Handel bas och de tre påbyggnadspaketen är nationella yrkespaket. Baspaketet är på 500 poäng och tar 25 veckor på heltid eller 50 veckor på halvtid. Du kan sedan inrikta dig mot tre olika områden om vardera 400 poäng (20 veckor heltid respektive 40 veckor halvtid). Det är påbyggnad mot butikssäljare, lager och logistik eller säljstöd och företagsförsäljning.

Länkarna går till Arena Utbildnings hemsida där du kan se förkunskapskrav, kursinnehåll och kurslitteratur. På Skolverkets hemsida finns mer information om de olika kurspaketen vi erbjuder och om utbildningarnas mål, se länk längre ned på sidan.

‌Handel, påbyggnad mot säljstöd och företagsförsäljning 400 poäng

Kurs

Information

Poäng

Företagsekonomi 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


100

Handel specialisering


100

Information och kommunikation 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


100

Personlig försäljning 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

APL ingår

100

Om du vill ha en examen från försäljnings- och serviceprogrammet behöver du läsa fler kurser och även göra ett komvuxarbete. Mer information kan du få av våra studie- och yrkesvägledare, kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.

Studieform

Du läser på distans genom Arena Utbildning. Distansstudier ger dig stor frihet men kräver också stort ansvar. Du måste ha tillgång till dator, studievana, datorvana, motivation och förmåga att söka information på egen hand. För att studera via Arena utbildning måste du ha mobilt BankID och en giltig legitimation.

Behörighet och ansökan

Till samtliga kurser krävs godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Du ansöker genom webbansökan som du hittar längre ned på sidan. Var noga med att skriva in vilket kurspaket du vill läsa på avsedd plats i webbansökan.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

När en kurs innehåller APL förläggs delar av kursen till en arbetsplats. Det är en fördel om du själv kan anskaffa din APL-plats. Om du inte har möjlighet att hitta en plats kan Arena Utbildning hjälpa dig med det. Vid APL följer du personalens arbetstider.

  • I kursen Personlig försäljning 1 ingår 3 veckors APL. Läs gärna den kursen samtidigt som Information och kommunikation 1.

Betyg och dokumentation

Du får betyg i varje kurs. Dessutom får du en "Bilaga till utdrag ur betygskatalog". Det är ett dokument som visar att du läst samtliga kurser inom yrkespaketet. Du måste själv beställa dokumentet av oss när du är klar med dina kurser.

Studie- och yrkesvägledning

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, Syv-reveljen@utb.solleftea.se.

Webbansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.