Vårdbiträde

Skolverkets nationella yrkespaket Vårdbiträde innehåller kurser från Vård- och omsorgprogrammet och är utformat för arbete som vårdbiträde. Vi startar en ny utbildning den 28 augusti 2023.

I augusti 2023 erbjuder Reveljen en utbildning till vårdbiträde i kombination med svenska. Den passar dig som vill fokusera på det praktiska arbetet inom vård- och omsorgsbranschen. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) vilket betyder att du gör en del av utbildningen på en arbetsplats. Den är upplagd i en flexibel studieform som innebär en kombination av plats-, närdistans- och kvällsundervisning och passar dig som jobbar eller vill studera traditionellt.

Utbildningen läses på plats vid Reveljen och innehåller kurser på sammanlagt 900 poäng. Vårdbiträdesutbildningen består av de första åtta yrkeskurserna inom undersköterskeutbildningen, även svenskastudier ingår. På Skolverkets hemsida finns mer information om de olika kurspaketen vi erbjuder och om utbildningarnas mål, se länk längre ned på sidan.

Behörighet och ansökan

Sista ansökningsdag 4 juni 2023. Du söker via webbansökan, länk finns längre ned på sidan. Till samtliga kurser krävs godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå, minst delkurs 2. 

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

När en kurs innehåller APL förläggs delar av kursen till en arbetsplats.

  • Omvårdnad 1 och Gerontologi och geriatrik  innehåller APL.

Betyg och dokumentation

Du får betyg i varje kurs. Dessutom får du en "Bilaga till utdrag ur betygskatalog". Det är ett dokument som visar att du läst samtliga kurser inom yrkespaketet. Du måste själv beställa dokumentet av oss när du är klar med dina kurser

Studie- och yrkesvägledning 

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, Syv-reveljen@utb.solleftea.se.


‌Vårdbiträde 900 poäng
Kurs

Information

Poäng

Orienteringskurs


50

Anatomi och fysiologi 1


50

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1


100

Gerontologi och geriatrik

APL ingår

100

Hälso- och sjukvård 1

HLR ingår

100

Omvårdnad 1

APL ingår

100

Psykiatri 1


100

Psykologi 1


50

Social omsorg 1


100

Svenska, Svenska som andraspråk, Yrkessvenska


150

Webbansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.