Lyssna på sidan Lyssna

Ångermanlands bästa företagsklimat!

För fjärde året i rad har Sollefteå kommun Ångermanlands bästa företagsklimat. År 2017 placerade Sollefteå på plats 282 av 290 kommuner och i år på 112 plats, vilket är 170 platser bättre på sex år.

Det goda resultatet innebär också att Sollefteå tillhör de kommuner som förbättrat företagsklimatet mest de senaste fem åren.

- Vikten av ett bra företagsklimat kan inte överdrivas. Ett bra företagsklimat lockar investeringar och skapar arbetstillfällen som är avgörande för att vi ska ha resurser till välfärden, säger Johan Andersson kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå.

- Att skapa ett gott företagsklimat handlar om mer än bara affärsmöjligheter. Det handlar också om att bygga starka relationer mellan företag och kommun, och att säkerställa att vi har de rätta verktygen och resurserna för att stödja våra företagare, säger Birgitta Häggkvist, vice ordförande i kommunstyrelsen.

- Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med företagen för att fortsätta driva på de viktiga frågorna gällande infrastruktur och transportförbindelser. Tillsammans kan vi göra Sollefteå ännu mer företagsvänligt, säger Kjell-Åke Sjöström, Vänsterpartiet

Jämfört med övriga Sverige är företagen i Sollefteå särskilt nöjda med tjänstemännens och kommunpolitikernas attityder till företagande, kommunens service och bemötande, samt kommunens upphandlingsprocess. Å andra sidan framhåller de vägnätet, samt tåg- och flygförbindelser som områden för förbättring.