Lyssna på sidan Lyssna

För dig som vill göra ett evenemang

En bild på en grill

Evenemang av olika slag ger liv och rörelse i kommunen och stärker upplevelsen för besökare och skapar stolthet hos invånarna. Evenemang bidrar också till platsens attraktivitet bidrar långsiktigt till att vår kommun blir en plats att besöka, bo och leva på.

Ett lyckat evenemang kräver noggrann planering. Du måste bestämma vad du vill göra och var evenemanget ska hållas, tänka över säkerheten, söka ev. tillstånd och sedan marknadsföra evenemanget.

Att tänka på

Plats

Kommer arrangemanget att genomföras på privat mark eller i privat anläggning är det viktigt att ha ett avtal med berörd fastighetsägare.

Svara gärna på frågorna i vår e-tjänst "För dig som vill göra ett evenemang" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så vet vi vad som är på gång och kan förbereda oss för snabbare handläggning.

Ska arrangemanget genomföras på plats/mark eller anläggning som ägs av kommunen så ska denna e-tjänst användas.

Länk till e-tjänsten finns i rutan "Relaterad information"

Tidpunkt för evenemanget

Innan du bokar en lämplig plats och börjar planera ditt evenemang, ta reda på om det är andra liknande evenemang på gång. Undvik att liknande evenemang krockar med varandra.

Länkar finns i rutan "Relaterad information"

Säkerhet

När du arrangerar ett evenemang ansvarar du som arrangör för att evenemanget är säkert när det gäller brand­skydd, miljö och hälsa. Sök tillstånd hos polisen i god tid.

Länk finns i rutan "Relaterad information"

Tillstånd

Som arrangör så behöver du ha tillstånd för evenemanget. Beroende på vilken typ av evenemang så kan olika tillstånd behövas. Ansök om tillstånd i god tid, för en del tillstånd är flera olika aktörer inblandade.

Länkar finns i rutan "Relaterad information"

Övrigt

  • Glöm inte att boka kärl för sortering av avfall. Kontakt: vare@solleftea.se
  • Servera gärna ekologiska, rättvisemärkta, lokalproducerade produkter.
  • Evenemang

I de allra flesta fall så krävs ett polistillstånd för göra ett evenemang. Polisen skickar det vidare på remiss till andra berörda instanser så därför är det viktigt att ni söker tillstånd hos polisen i god tid. Länk finns i rutan "Relaterad information"

Har du andra frågor eller funderingar kring evenemang, kontakta kommunens Medborgarservice 0620-68 20 00 så hjälper vi dig.