Lyssna på sidan Lyssna

Odling i Sollefteå- vi söker en projektledare!

Vill du arbeta med att stärka lokala odlares förutsättningar?

Vill du bidra till en lokalt ökad produktion och konsumtion av frukt och grönt?

Vill du skapa nätverk som stärker det lokala odlings-community?

Då har vi ett uppdrag för dig!

Sollefteå kommun söker en projektledare för Odling i Sollefteå.

I uppdraget ingår att kartlägga och mobilisera odlare i kommunen som har ett intresse av att öka sin produktion och utreda deras kunskapsbehov för att kunna skapa en arena för kunskapshöjning, idégenerering och samverkan kring odling i Sollefteå. Dessutom är du ansvarig för att samordna kunskapshöjande insatser såsom föreläsningar, rådgivande funktioner och workshops, med hjälp av externa kunskapspartner.

I arbetet ingår planering och det är fördelaktigt om du som sökande har god förmåga att prioritera, planera och arbeta strategiskt. Goda kommunikativa egenskaper uppskattas, liksom förmågan att dokumentera och sammanställa resultat. Vi söker i första hand dig som är engagerad i frågan och vill driva projektet. Har du även erfarenhet av projektledning och utvecklingsprocesser, kunskaper inom odling och lokalkännedom så är det meriterande. Uppdraget innefattar resor inom kommunen vilket förutsätter körkort. I din roll har du många kontaktytor, det är därför fördelaktigt att du stimuleras av och gillar utåtriktat arbete, att du aktivt tar initiativ i sociala sammanhang och har lätt att skapa nya relationer.

Projektet Odling i Sollefteå är en del av Leaderprojektet ´Testbäddar för hållbar omställning i Höga Kusten´. Under 2024 genomförs testbäddar i Sollefteå, Kramfors, Härnösand och Örnsköldsvik kommun utifrån olika temaområden. Testbädd Odling i Sollefteå syftar till att stärka livsmedelsförsörjningen och främja lokal produktion och försäljning av frukt- och grönt, med det övergripande målet att skapa en arena för kunskapshöjning och samverkan kring odling i kommunen. Projektet finansieras av Leader Höga Kusten genom Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Projektet pågår under hela 2024.

Sista dag för att lämna anbud är 2023-03-20

Omfattning: ca 120 timmar, flexibelt under 8 månader för ca två dagar/månad

Varaktighet: fr o m april 2024 t o m december 2024.

Ersättning sker via fakturering enligt Sollefteå kommuns fakturarutiner. Egen bil används för uppdraget, ersättning utgår för SEK 30/mil. Uppdraget börjar snarast efter sista ansökningsdag enligt överenskommelse.

Välkommen med ditt anbud/offert senast 2023-03-20. I ditt anbud ska CV, referenser och timpris anges samt motivering varför du är lämpad för detta uppdrag. Anbud kommer endast tas emot via mejl till maaike.smit@solleftea.se. Vi kommer att anlita konsulten som är bäst lämpat i en sammantagen bedömning av kompetenser utifrån CV, referenser och timpris.

Kontakta Maaike Smit, landsbygds- och hållbarhetsutvecklare vid frågor om tjänsten.