Lyssna på sidan Lyssna

Save the date: Landsbygdskonferens Höga Kusten

 Den 21–22 september arrangeras Landsbygdskonferens Höga Kusten 2023 i Kramfors. Den genomförs i samarbete mellan kommunerna Kramfors, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik och Leader Höga Kusten. På konferensen är alla som är engagerade i landsbygdsutveckling och brinner för sin ort välkomna: föreningar, företag, politiker, offentliga tjänstepersoner och intresserad allmänhet.

 Programmet är inte helt spikat än, men några inspiratörer är klara!

Helena Nordström från Placebrander kommer att berätta om de senaste trenderna kring hur vi kan skapa attraktiva platser där människor och natur mår bra. Jonas Hagström, social entreprenör och framgångsrik företagare bjuder på en ärlig och inspirerande föreläsning om att möjliggöra det som kan tyckas omöjligt. Höga Kusten Frilufsteater föreläser om hur de har lyckats med att både samverkan och finansiering till att bygga en friluftsteater i Lövvik. Sommaren 2024 sker premiären av ett nyskrivet bygdespel som har hämtat inspiration från Ådalens industrihistoria och musiken är skriven av Tomas Ledin. Även föreläsningar om utvecklingsinsatser från föreningslivet i Sollefteå kommer att finnas att lyssna på- mer information kommer.

Anmälan och möjlighet att boka boende öppnar i andra halvan av juni. Mer information kommer. Håll utkik på kommunens webbsida och i sociala medier!