Lyssna på sidan Lyssna

Avtal klart för hotell i Junsele

Det är nu klart att världens största hotellkedja, Marriott International i samarbete med Junsele Wilderness AB kommer att bygga ett nytt exklusivt destinationshotell i Junsele.

Arbetet med att bygga det nya hotellet har pågått under en längre tid och idag undertecknades ett avtal med Robert Bronett som representant för Junsele Wilderness AB och Marriott International för att bygga hotellet. Nu ska området få en ny detaljplan så att bygglovsprocessen kan starta.

Det är nu klart att Höga Kustens första femstjärniga destinationshotell kommer att ligga i Junsele. Det nya hotellet kommer att ha 120 rum och byggas på toppen av Hamptjärnsberget.

- Jag är väldigt glad över att vi har kunnat ingå avtalet idag. Mycket av äran ska även gå till Ulf Henriksson, utan honom hade det här aldrig kunnat bli verklighet. Mycket arbete återstår och vi ska säkerställa att vi gör allt i rätt ordning så att hotellet kommer på plats, säger Robert Bronett, Junsele Wilderness AB.

- Jag är obeskrivligt glad. Det här är ett lysande exempel på att vilja och engagemang spelar en oerhört stor roll när man ska skapa utveckling. Jag är medveten om vilket hårt och genuint arbete som gjorts för att möjliggöra detta. Det här är startskottet på något riktigt stort för Junsele, Sollefteå kommun och hela regionen, säger Johan Andersson kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå.

- Besöksnäringen är på frammarsch och Junsele med den fantastiska pärlan Betarsjön, kommer kunna erbjuda ett riktigt fint besöksmål i destination Höga Kusten. Som kommun ska vi vara en möjliggörare och skapa de bästa förutsättningarna för en etablering, fortsätter Johan Andersson kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå.

- Från High Coast Invest vill vi önska parterna lycka till, i att utveckla en Junsele till en spännande plats i vår destination, säger Bengt Högberg, Senior Investment Advisor på High Coast Invest