Högskola och universitet

Sveriges högskolor och universitet erbjuder varje termin en rad spännande kurser och program. Du kan läsa allt från en kurs i företagsekonomi till ett helt program om elkraft.

Sidorna studera.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är perfekta för att botanisera bland alla kurser och program som går att söka. Du hittar också information om hur du anmäler dig och viktiga datum att hålla reda på, t.ex. sista ansöknings- och kompletteringsdagar.

Under Studera på distans hittar du mer information om distansstudier. Du kan också läsa mer om vad Reveljen kan göra för dig som som är högskolestuderande, till exempel bokning av av grupprum samt möjligheter att skriva din tenta i Sollefteå.

Högskoleprovet

Om du funderar på att söka till högskola eller universitet så är ett bra tips är att skriva högskoleprovet. Det ökar dina chanser att komma in på de flesta utbildningar.

Högskoleprovet är ett frivilligt prov som, mot en kostnad, skrivs två gånger om året. Genom att skriva det deltar du i fler urvalsgrupper i antagningen. En stor del av platserna på högskolan är faktiskt vigda åt studenter med resultat från högskoleprovet!

studera.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du fakta om högskoleprovet såsom provdatum, anmälningsperioder och vad det kostar. Det är även där du anmäler dig till provet. Kontakta gärna våra studie- och yrkesvägledare om du har frågor. De har även gamla högskoleprov som du kan få för att träna på.