Lyssna på sidan Lyssna

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid och lånetiden är 14 dagar.

Fritidsbankens grundpelare är:

 • Alla får låna
 • Allt är gratis
 • Återanvänd utrustning

Vad kan du låna hos oss?

Målet är att du ska kunna låna det mesta inom sport- och fritidsutrustning hos oss. Men vad vi kan erbjuda är beroende av det som skänks till oss.

Just nu kan vi erbjuda det mesta inom vintersport, alpint, längdåkning, skridskor och hockey. Vi har även några pulkor att låna ut.

Här kan du se aktuell lagerstatus och vad som finns att låna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här fungera det att låna på Fritidsbanken

Du får låna utrustningen i 14 dagar, det beror på att så många som möjligt ska få chansen att låna och prova vår utrustning.

När du lånar så vill vi att du uppger namn, mobilnummer eller e-postadress. Vi utgår från att du sköter återlämningstiden. Om inte så tappar du din möjlighet att låna i framtiden.

Vi vill förstås att du är försiktig med det du lånar och meddelar oss om olyckan skulle vara framme. Vi hjälps åt för att fler ska kunna låna och prova på fler idrotter!

Skänka utrustning

Vi är alltid intresserad av att få in fler produkter. Just nu behöver vi utöka vårt utbud när det kommer till sommaraktiviteter. Vi har ett särskilt behov av sådant som är bra för friluftsliv såsom ryggsäckar, liggunderlag, vandringskängor med mera.

Tänk på att det du skänker ska vara i gott skick. Är du osäker på om det du vill skänka håller rätt nivå får du gärna komma in till oss för att se hur det ser ut. Lämnar du direkt till återvinningen så gör vi ett urval av det som kommer in.

Du som skänker utrustning bidrar till att våra andra får testa den sport- eller fritidsaktivitet de själva är intresserade av, oberoende av ekonomi. Utöver det, bidrar du till en hållbar utveckling då vårt projekt handlar om återanvändning av bra grejer till ett gott syfte.

Allmänna villkor

Följande villkor gäller vid lån på Fritidsbanken:

 • Fritidsbanken tillhandahåller sport- och fritidsutrustning för utlåning. Utrustningen är oftast begagnad och skänkt av privatpersoner, företag, föreningar, organisationer och liknande
 • Det är alltid gratis att låna på Fritidsbanken
 • Lånetiden är max 14 dagar
 • Låntagaren ansvarar för att utrustningen återlämnas inom överenskommen tid
 • Låntagaren ansvarar för att utrustningen används på ett sätt som den är avsedd för att användas på
 • Skulle utrustningen gå sönder skall den ändå lämnas in till Fritidsbanken
 • Inga ersättningskrav utgår om utrustningen går sönder vid normalt slitage, vid en olyckshändelse, eller liknande händelse. Ett undantag från den principen görs om utrustningen avsiktligt har vandaliserats, försvunnit, sålts vidare eller på annat sätt avyttrats
 • Ej återlämnad utrustning kan komma att polisanmälas om den är stulen och/eller inte lämnas tillbaka till Fritidsbanken inom avtalad tid
 • Fritidsbankens utrustning får under inga omständigheter hyras ut eller på annat sätt användas för att inbringa pengar, vare sig låntagaren är privatperson eller juridisk person
 • Allt användande sker på egen risk. Fritidsbanken ansvarar ej för eventuella personskador som uppstår vid användande av vår utrustning
 • Låntagaren ansvarar själv för att utrustningen, såsom exempelvis slalomskidor och snowboards, är korrekt inställda. Detta gäller även om utrustningen har justerats och anpassats av Fritidsbanken vid lånetillfället
 • Fritidsbanken förbehåller sig rätten att neka utlån av säkerhetsskäl, eller om låntagaren bryter mot ovanstående punkter
 • Fritidsbanken sparar information om låntagaren under lånetiden och max sex (6) månader efter att utrustningen är återlämnad. Informationen lämnas ej till tredje part och används ej i marknadsföringssyfte.

Följ oss på Facebook

Följ Fritidsbanken Sollefteå på Facebook för uppdaterad information om våra öppettider. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Du kan ta del av informationen även om du saknar ett konto på Facebook.