Kontrollanläggningsingenjör -

Datamodellering IEC61850

Svenska kraftnät logotyp

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Hos enheten Kontrollanläggning Teknik erbjuds du ett av Sveriges viktigaste datamodelleringsjobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Svenska kraftnät behöver dig för att lyckas med deras samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.
Du kommer tillhöra enheten Kontrollanläggning Teknik under avdelning Stationsteknik, som ansvarar för den tekniska kravställningen på kontrollanläggning.
Enheten består idag av 19 medarbetare och du kommer få möjligheten att utvecklas tillsammans med några av branschens mest erfarna personer inom kommunikation, kontrollanläggning och reläskydd.

Rollen är nyligen skapad med huvudsyftet att standardisera verksamhetens användning av IEC61850 och att driva arbetet med att tillgängliggöra detta för verksamheten. Det handlar både om att utveckla och föreslå rutiner för manuell hantering av signallistor och namn på datamängder, samt leda arbetet med att utveckla användandet av verktygsstöd och automatiska skript som förenklar vårt arbete. Det innebär bland annat att göra avvägningar och prioriteringar mellan nytta och kostnad och att kunna ta fram beslutsunderlag till styr- och ledningsgrupper.

Ansök senast 13 maj.

Starta automatiskt artikelbyte
Pausa automatiskt artikelbyte