Koncessionsförvaltare

Svenska kraftnät logotyp

Som Koncessionsförvaltare har du det övergripande ansvaret för att bevaka och förvalta myndighetens koncessioner, vilket inbegriper arkivhållning och bevakning av koncessionsvillkor för drift och underhåll av transmissionsnätsanläggningar. Du leder, styr och ansvarar för framtagande och vidareutveckling av ett system för koncessionsförvaltning på Svenska kraftnät. I detta arbete ingår digitaliseringen av myndighetens koncessioner.

Den här rollen passar dig som trivs med att på ett strukturerat och resultatorienterat sätt ta dig an dina arbetsuppgifter. Då rollen är en ny roll på Svenska kraftnät så trivs du i en roll där du förväntas förvalta, driva och utveckla arbetssätt för att tillsammans med andra bygga ett framtida sätt att förvalta myndighetens koncessioner. Vidare ingår att föra dialog med olika myndigheter.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • förvalta befintliga och nya koncessioner
  • utveckla arbetssätt och rutiner för förvaltning av koncessioner
  • bygga upp och nyttja interna nätverk för en effektiv förvaltning
  • vara delaktig i att ta fram ett systemstöd för förvaltning av koncessioner
  • kontinuerligt delta och bidra i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden

Du kommer tillhöra enheten Tillstånd Entreprenad Mitt som består av 8 personer som samarbetar nära varandra i en kultur som präglas av ett öppet förhållningssätt inför både uppgift och kollegor. Enheten Tillstånd Entreprenad Mitt tillhör sektion Markåtkomst och Tillstånd som idag har cirka 60 medarbetare och som arbetar med mark- och tillståndsrelaterade frågor i projektverksamheten.

Ansök senast 29 maj.

Starta automatiskt artikelbyte
Pausa automatiskt artikelbyte