Kontrollanläggningsingenjör

Svenska kraftnät logotyp

Svenska kraftnät söker en Kontrollanläggningsingenjör, en roll skapad med huvudsyftet att standardisera verksamhetens användning av IEC61850 och att driva arbetet med att tillgängliggöra detta för verksamheten. Det handlar både om att utveckla och föreslå rutiner för manuell hantering av signallistor och namn på datamängder, samt leda arbetet med att utveckla användandet av verktygsstöd och automatiska skript.

Du kommer hjälpa till att ta fram mallar (templates) för vanligt förekommande funktioner vars gränssnitt beskrivs enligt IEC61850. Du kommer hjälpa till att utveckla arbetsmetoder och föreslå/utreda val av verktyg för att arbeta med kravställningen och IEC61850 funktions-mallar. I ditt ansvar ligger också att ge stöd och förklaringar vid implementering av IEC61850-kravställningen i verkliga IED:er. I arbetet kommer du jobba nära kollegorna med IED:erna i SVKs digitala labb för att verifiera att kravställningen blir rätt implementerad i deras mall-konfigurationer (standardkonfig). Det kommer också bli upp till dig att ta fram en kravställning för IEC61850 funktionsmodellering som både är leverantörsoberoende, men även i förekommande fall att ta fram den produktanpassning av modellen som krävs för praktisk implementering i IED:er.

Du kommer vara insatt i det senaste i IEC TC57 WG10 utveckling av IEC61850-standarden. I rollen ingår att sprida kunskap om standardens utveckling till kollegorna, samt att genom den svenska nationella kommittén SEK föra feedback på standarden tillbaka till IEC TC57.

Ansök senast 3 maj.

Starta automatiskt artikelbyte
Pausa automatiskt artikelbyte