Lyssna på sidan Lyssna

Boka tenta

Om du studerar på distans vid något av landets högskolor eller universitet har du möjlighet att skriva din tenta på Reveljen.

Viktig information

Du som studerar har möjlighet att skriva din tentamen hos oss kostnadsfritt om du är folkbokförd i Sollefteå kommun och studerar på distans mot högskola, universitet eller hos andra utbildare.

För dig som är folkbokförd utanför Sollefteå kommun, kommer vi från och med den 14 augusti ta ut en kostnad för att skriva tentamen hos oss på 500 kr. Du betalar in i samband med att du anmäler dig via vår e-tjänst. OBS! Kostnaden återbetalas inte om du avbokar.

Du ansvarar själv för att kontakta din skola för att kontrollera om du får skriva tentamen på annan ort. Det är även ditt ansvar att se till att den skola du studerar på skickar över tentamen till oss. Vi behöver ha din tentamen senast 3 arbetsdagar innan tentamenstillfället. Tentamen skickas via e-post till reveljen@solleftea.se

Om du ska göra din tentamen digitalt behöver du ta med egen dator. Det är ditt ansvar att se till att du har alla nödvändiga program och inställningar som behövs för din digitala tentamen.

Du ska göra din anmälan senast 14 dagar innan tentamenstillfället sker.

Klicka på länken nedan så kommer du till vår e-tjänst för att boka tid för prov eller tentamen hos Reveljen. Om vi inte har möjlighet att ta emot dig får du besked om det när vi handlägger ditt ärende.