Lyssna på sidan Lyssna

Vaccination - medgivande

Elever i grundskolan erbjuds vaccination enligt ett särskilt program.

I denna e-tjänst kan du som är vårdnadshavare ge ditt medgivande till följande vaccinationer:

 • Vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund (årskurs 2)
 • Vaccination mot HPV (årskurs 5)
 • Vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta (årskurs 8)

Vid delad vårdnad skall medgivande ges av bägge vårdnadshavare. Observera att båda vårdnadshavare måste använda e-legitimation för att kunna nyttja e-tjänsten. Om så inte är fallet, kontakta skolsköterskan på ditt barns skola.

Läs gärna mer om vaccinationer hos Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här går det till

 1. Efter att du som genomför e-tjänsten är klar och har signerat ärendet på steget "Signera" så skickas det iväg en flerpartssigneringsförfråga till den andra vårdnadshavaren i form av e-post och/eller SMS. Vårdnadshavare nummer 2 kan sen klicka på länken i mejlet eller SMS:et och blir då ombedd att logga in i Sollefteå kommuns e-tjänstportal med sitt e-legitimation.
 2. Efter att vårdnadshavare nummer 2 har loggat in med sitt e-legitimation i portalen så kommer denna person in på granskningssidan för det aktuella ärendet och kan granska uppgifterna. Om uppgifterna stämmer så skall personen klicka på "Signera"-knappen som ligger längst ner på granskningssidan.
 3. Vårdnadshavare nummer 2 ska nu signera ärendet med sitt e-legitimation - det blir alltså två (2) e-legitimation-tillfällen; logga in samt signera. Efter att vårdnadshavare nummer 2 har signerat ärendet så skapas ärendet upp och hamnar i vår kö.
 4. Klart! Ni kan följa ärendet via "Mina sidor" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  Om ni är osäkra på om ett ärende faktiskt har signerats utav båda parter så kan ni gå till "Mina sidor" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kolla vilken status ärendet har.
  Har ärendet statusen "Väntar på flerpartssignering" så har den andra vårdnadshavaren inte signerat ärendet; då måste denna person logga in på sina egna "Mina sidor", klicka på ärendet och signera.