Vaccination - medgivande

Elever i grundskolan erbjuds vaccination enligt ett särskilt program.

I denna e-tjänst kan du som är vårdnadshavare ge ditt medgivande till följande vaccinationer:

 • Vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund (årskurs 2)
 • Vaccination mot HPV (årskurs 5)
 • Vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta (årskurs 8)

Vid delad vårdnad skall medgivande ges av bägge vårdnadshavare. Observera att båda vårdnadshavare måste använda e-legitimation för att kunna nyttja e-tjänsten. Om så inte är fallet, kontakta skolsköterskan på ditt barns skola.

Läs gärna mer om vaccinationer hos Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid ärenden med två vårdnadshavare som har inte samma folkbokföringsadress

Vänligen notera att om barnet har två registrerade vårdnadshavare men har inte samma folkbokföringsadress så måste både du som genomför e-tjänsten och den andra vårdnadshavaren signera detta ärende digitalt via e-legitimation.

Så här går det till

 1. Efter att du som genomför e-tjänsten är klar och har signerat ärendet på steget "Signera" så skickas det iväg en flerpartssigneringsförfråga till den andra vårdnadshavaren i form av e-post och/eller SMS. Vårdnadshavare nummer 2 kan sen klicka på länken i mejlet eller SMS:et och blir då ombedd att logga in i Svedala kommuns e-tjänstportal med sitt e-legitimation.
 2. Efter att vårdnadshavare nummer 2 har loggat in med sitt e-legitimation i portalen så kommer denna person in på granskningssidan för det aktuella ärendet och kan granska uppgifterna. Om uppgifterna stämmer så skall personen klicka på "Signera"-knappen som ligger längst ner på granskningssidan.
 3. Vårdnadshavare nummer 2 ska nu signera ärendet med sitt e-legitimation - det blir alltså två (2) e-legitimation-tillfällen; logga in samt signera. Efter att vårdnadshavare nummer 2 har signerat ärendet så skapas ärendet upp och hamnar i vår kö.
 4. Klart! Ni kan följa ärendet via "Mina sidor" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  Om ni är osäkra på om ett ärende faktiskt har signerats utav båda parter så kan ni gå till "Mina sidor" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kolla vilken status ärendet har.
  Har ärendet statusen "Väntar på flerpartssignering" så har den andra vårdnadshavaren inte signerat ärendet; då måste denna person logga in på sina egna "Mina sidor", klicka på ärendet och signera.