Lyssna på sidan Lyssna

Direktupphandling - intresseanmälan

Sollefteå kommun vill underlätta för fler små och medelstora företag lokalt att delta vid direktupphandlingar som kommunen gör i samband med inköp av varor, tjänster och entreprenader.

Genom att lämna in en intresseanmälan till kommunens företagsregister för direktupphandling kan ditt företag bli kontaktad när kommunen gör en direktupphandling inom ditt område. Företagets uppgifter hamnar då i en databas för kommunens direktupphandlingar. Observera att intresseanmälan inte är någon garanti för att erhålla en förfrågan vid direktupphandling. Ditt företag tilldelas inte per automatik ett avtal.

Om ditt företag är aktuell för en direktupphandling kontaktas du via e-post, antingen via e-Avrop eller direkt från handläggaren. Tänk på att du som företagare själv ansvarar för att din e-post och din intresseanmälan hålls aktuell. Sollefteå kommun använder upphandlingsverktyget e-Avrop www.e-avrop.com (länk öppnas i nytt fönster) där du som företagare kan registrera ett konto kostnadsfritt. För att kunna svara på en eventuell förfrågan från kommunen behöver du ha ett konto på e-Avrop.

Observera att detta enbart gäller direktupphandlingar och inte kommunens annonspliktiga upphandlingar. Här måste du som företagare aktivt bevaka dessa själv.