Höga Kustens inland

I de inre delarna av Höga Kusten bjuds du på en fantastisk natur där älvar och sjöar möter vackra skogar och små byar. Den kraftfulla Ångermanälven är känd för laxfiske, nipor skapade av landhöjningen och inte minst är älven en källa för naturupplevelser. I skogen brinner lägereldarna och vi möts kring elden. Tillsammans skapar vi mötesplatser med naturen som fond.

Nipornas stad - en del av Höga Kusten

Vare sig om man vill besöka Höga Kusten sommar- eller vintertid så har Sollefteå mycket att erbjuda. Hallstaberget är ett ikoniskt landmärke som reser sig högt över niplandskapet.

Hallstaberget är en välbesökt plats vintertid som erbjuder skidåkning både på längden och på tvären. Lokalbefolkningen besöker särskilt Jan Gullik-torpet, 1,5 km från Hallstaberget, en populär pulkabacke med vindskydd och grillplatser. Men även sommaren lockar människor till berget för avkoppling eller friluftsliv och framförallt träning. Rullskidbanan i Sollefteå håller än i dag måttet som en av Sverige tuffaste och varierande banor.

Förutom att koppla av i Sollefteås natur kan du unna dig en weekend på Hotell Hallstabergets Länk till annan webbplats. spa och relax. Sollefteå erbjuder kort och gott både fart och avkoppling året om.

I Sollefteå finns nöjen och aktiviteter året runt. Varje år samlas flera tusen besökare på några av Sollefteås största evenemang. Lastbilsträffen, en av Sveriges största lastbilsträffar, musikfestivalen Urkult som bjuder på spännande möten och musik i naturnära omgivning samt nationella och internationella tävlingar i längdskidor på Hallstaberget.

För fler upplevelser i Höga Kusten, besök hogakusten.com Länk till annan webbplats.