Passa på att se över din energisituation.

Vintern är här och vi delar med oss av lite smarta tips för dig som inte vill betala i onödan.

Vintrig bild

Nu är vintern här, en tid då många påminns om att se över sin energisituation.

Energisituationen i Sverige och Europa är ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och det finns också risk för elbrist.

Genom att vi tillsammans, företag och privatpersoner ser över vår egen energi och försöker att spara så hjälper vi varandra.
Alla förändringar gör skillnad.

Några enkla tips är att se till att ha effektiva kranar och duschmunstycken, inte låta det rinna varmvatten i onödan, stänga av apparater som inte behöver vara på och släcka ned i utrymmen där man inte vistas. Se över tätningslister, isolering och termotater,

Flera energibolag och även energimyndigheten har under hösten gjort riktade kampanjer för att uppmuntra till att använda elen smartare. Det är ju faktiskt så att den billigaste kilowatttimmen är den som man inte använder, det gynnar alla att faktiskt se över sin egen situation.

Vi vill idag tipsa om Energimyndighetsns hemsida som delar med sig tips för både företag och privatpersoner: https://www.energimyndigheten.se/guide-for-energieffektiva-foretag/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
och även informera om kommunens egen energirådgivare. Öppnas i nytt fönster.

Elnätägaren i kommunen har också digitala lösningar för att bland annat med statistik ge en tydlig bild på förbrukning och kostnad.

Starta automatiskt artikelbyte
Pausa automatiskt artikelbyte