En etablering skulle öka på den positiva trenden

Vyn över Långsele camping

Långsele camping är välbesökt av både ortsbor och besökare under sommarhalvåret. Med sin stora badplats, servering och sitt utbud av stugor och husvagnsplatser i natursköna omgivningar är det ingen överraskning att anläggningen 2019 utsågs till Sveriges bästa av tidningen Husvagn & Camping.

Campingen i Långsele har en historia som sträcker sig många årtionden tillbaka i tiden. I sin nuvarande form drivs den av Medelene Styrman med familj som tog över verksamheten för 10 år sedan.

– Vi körde vår första sommar här 2012 och har utvecklat verksamheten sedan dess. Idag har vi 11 stugor och 30 husvagnsplatser men målet är att bygga fler platser. Under högsäsong har vi oftast fullbokat så det finns definitivt efterfrågan på fler platser, säger Madelene och berättar att anläggningen är ett populärt besöksmål även för kommuninvånarna.

– Under högsommaren brukar stranden vara full med folk. Det är lätt att parkera, relativt långgrunt och vi har både servering och minigolf, det brukar uppskattas av många.

Just närheten till aktiviteter ser hon som något en potentiell aktör som etablerar sig på Hamre- området skulle ha nytta av.

– För att locka personer att anställa räcker det nog inte med bara ett intressant jobb, det ska finnas något att göra på fritiden också. Där har Långsele fördel av att det är så nära till mycket. Att ha en badstrand mitt i byn är ju en klar fördel under varma sommardagar!

Madelene driver flera företag i området och upplever att Långsele är på uppgång sedan ett par år tillbaka. Att en etablering på Hamre-området skulle betyda mycket för bygden är hon helt övertygad om.

– Vi är en levande och aktiv bygd, det märks bland annat på att det blir allt bättre fart på bostadsmarknaden och att utbudet i byn har ökat. En ny aktör i näringslivet och ännu fler arbetstillfällen och skulle öka på den positiva trenden ännu mer, både här i närområdet i hela kommunen.

Starta automatiskt artikelbyte
Pausa automatiskt artikelbyte