Vattenkrafttekniker, 400 YH-poäng

Vill du jobba i en klimatsmart, fossilfri, energiproducerande anläggning? Då utbildning till Vattenkrafttekniker utbildingen för dig! Reveljen samarbetar sedan många år med Lapplands Lärcentra och Kunskapens Hus i Jokkmokk.

Utbildningen är framtagen av företagen som sitter med i ledningsgruppen och som har ett rekryteringsbehov just av de kompetenser och färdigheter du får i utbildningen. För att göra dig så anställningsbar som möjligt ingår följande säkerhetsutbildningar som branschen kräver; ESA, HLR, Heta Arbeten och Dammsäkerhet.

 

Utbildningsform

Distans, med samlingsveckor i Jokkmokk vid 6-7 tillfällen. Då kommer du att lära dig alla de praktiska färdigheter du behöver för att kunna utföra arbetsuppgifter, både under LIA (Lärande i arbete - praktik) och i din yrkesroll. Laborationerna sker i vår maskinhall och på kraftstationer. Samtliga samlingstillfällen är obligatoriska.

 

Efter utbildningen

Att jobba som vattenkrafttekniker innebär att du kommer utföra periodiskt underhåll samt övervaka processer i en energiproducerande anläggning. Du kommer jobba med besiktigningar och kvalitetskontroller, felsöka och värdera information, uppdatera stationsdokument manuellt och digitalt. I yrket ingår operativt arbete vid en driftcentral och beredskap.

 

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet. Särskilda förkunskaper: Minst E (godkänt) i två av följande kurser (eller motsvarande kunskaper): Matematik 2, Fysik 1, Energiteknik 1, Mät- och reglerteknik, Mät- och styrteknik, Ellära 1, Ellära 2, Praktisk ellära eller Elkraftteknik.

 

Ansökan och kursstart

Ansökan görs digitalt via yh-antagning.se.


Kursstart: augusti 2020.
Sista ansökningsdag:
15 maj 2020.
Läs mer på www.lapplands.se

Publicerad: 2020-01-14

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice