Driftingenjör elkraft, 400 YH-poäng 

Utbildningen till Driftingenjör elkraft ger dig möjligheter att vara med i förnyelsen och ombyggnaden av våra befintliga elnät. I Sollefteå finns efterfrågan inom elkraft, därför samarbetar vi med Heta Utbildningar i Härnösand. Upplägget är att du kan utbilda dig i Sollefteå, med några träffar i Härnösand.

Det finns ett stort behov av nya tekniska lösningar, som Smarta nät, nätkoder och mikroproduktion för att möta de växande kraven. Stora projekt är på gång vilket kräver fler utbildade med rätt kompetens. Du får en bred praktisk och teoretisk kunskap inom elkraftteknik. Du får även den teoretiska kunskap som krävs för att söka auktoriserad elinstallatör hos Elsäkerhetsverket. Du får också en god grund för vidareutbildning inom branschen.

 

Utbildningsform
Distans med 10 st. obligatoriska fysiska träffar i Härnösand (en fysisk träff kan vara upp till 5 dagar) ), övrig tid kan du spendera i en studiegrupp på Reveljen i Sollefteå. I utbildningen ingår en betydande del lärande i arbete, LIA, ca 25 % av utbildningstiden. LIA gör att man får en god chans att knyta viktiga kontakter.

 

Efter utbildningen

Efter utbildningen arbeta du hos elkraftsbolag, elnätsbolag och på industrier verksamma inom elkraft. Du kan också arbeta som konstruktör, projektör, planerare eller beredare på industri- och serviceföretag eller nät-/kraftbolag.

 

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet. Särskilda förkunskaper: Minst E (godkänt) i någon av följande kurser (eller motsvarande kunskaper): Elkraftteknik eller Matematik 2.  

 

Ansökan och kursstart

Ansökan görs digitalt via www.hetautbildningar.se.


Kursstart: hösten 2020.
Sista ansökningsdag:
maj 2020.
Läs mer på www.hetautbildningar.se.

Publicerad: 2020-01-14

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice