UTAS - unga till arbete eller studier

Bild på deltagre i Projekt UTAS

UTAS erbjuder unga vuxna mellan 16-29 år nya möjligheter till utbildning och arbete.

UTAS – Unga Till Arbete eller Studier vänder sig till dig som är 16-29 år och har svårt att komma in i arbetslivet eller inte har slutfört dina studier på grundskole- och gymnasienivå. I första hand kommer deltagare till UTAS genom remiss från en myndighet.


På UTAS använder vi oss av en väl beprövad metod, ”Second Chance School”, som bygger på grundläggande forskning och har sedan många år använts och utvecklats i flera länder och bland annat på flera orter i Sverige. UTAS erbjuder även vägledningsprogrammet WATCH till samtliga deltagare.


Individuella lösningar

på UTAS finns engagerade medarbetare som jobbar för att hjälpa dig hitta en lättare väg mot dina mål. Tillsammans med dig gör vi en plan med konkreta steg för att du ska komma närmare arbete eller studier. Det kan innebära enskild vägledning och/eller i grupp med studie-och yrkesvägledare, studier med tillgång till specialpedagog i kombination med coachande motiverande samtal, arbetsplatsförlagd utbildning eller arbetslivsinriktad rehabilitering. Vi som jobbar på UTAS kan också samordna dina kontakter med myndigheter, landsting och skola.


Läs mer om vad UTAS erbjuder under fliken "vad erbjuder UTAS?".


Vid frågor

Om du har andra frågor eller vill veta mer om UTAS så är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter under "fliken" kontakt.


Publicerad: 2019-10-16

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice